Abdullah Öcalan için yapılan Gemlik Yürüyüşü Kadıköy’de engellendi

HDK, DTK, TJA, DBP ve MED TUHAD-FED isimli oluşumların Abdullah Öcalan için, 'Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik’e yürüyoruz!' sloganıyla yapmak istediği yürüyüş Kadıköy'de engellendi.
Abdullah Öcalan için yapılan Gemlik Yürüyüşü Kadıköy’de engellendi
2022-06-12 12:04:49   Güncelleme: 2022-06-12 12:04:49    

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED-TUHAD FED) öncülüğünde Bursa’nın Gemlik ilçesine gerçekleştirilecek yürüyüşün İstanbul ayağı için kitle Kadıköy’de toplandı. Serasker Caddesi üzerinden toplanan kitle Bahariye Caddesi’ne doğru yürüyüş gerçekleştirmek istedi ancak polis kitleye engel oldu.  
 
Serasker Caddesi’nde toplanan kitlenin içinde HDK Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP İl Eşbaşkanları İlknur Birol ve Ferhat Encü, HDP milletvekilleri, Tevgera Jinên Azad- Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Devrimci Parti, Eşbaşkan ve yöneticileri de yer alıyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü