Abdürrahim Albayrak: Atatürk Havalimanı'ndaydım; bir anda ortalık toz bulut oldu!

Görgü tanıkları yaşananları anlattı.
Abdürrahim Albayrak: Atatürk Havalimanı'ndaydım; bir anda ortalık toz bulut oldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul Atatürrk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası BBC Türkçe'ye konuşan görgü tanığı Deniz Ayanoğlu, Dış Hatlar Geliş bölümünü patlama sonrası gördüğünü ve çok sayıda ceset olduğunu söyledi.

Havaalanında elektrik teknikeri olarak çalışan Ayanoğlu şunları anlattı:

"Ben İç Hatlar Geliş katındaydım, dışarı doğru bakıyordum. Patlama oldu, camlar sarsıldı. Dışarı doğru bakıyordum. Herkes Dış Hatlara doğru koşturmaya başladı. Bacağından yaralı bir güvenlik görevlisi gördüm, hemen ona tampon yaptılar."

"Ben saldırı anını değil, patlama sonra alanı gördüm. Şok olduk. Dış Hatların gelişinde silahlı çatışma oldu. Dış Hatlar yolcu çıkışında, bagaj alım karuselinin orada patlama olmuş. Karuselden çıktığı alanda silahını çekip ateş ediyor. Şimdi servis katındayız çıkamıyoruz."

 

"Gök gürlemesi gibiydi"

 

CNN Türk'e konuşan görgü tanığı bir taksi şoförü "İç hatlardan dış hatlara sıraya girdik, ben en arkadaydım. Silah sesleri geldi, gök gürlemesi gibi, her yer alev oldu. Ön cam havaya uçtu, öndeki araç hurda olmuş. Silah sesleriyle patlama arasında en fazla iki dakika oldu" dedi.

Abdürrahim Albayrak:  Bir anda ortalık toz bulut oldu

Galatasaray'ın eski yöneticisi Abdürrahim Albayrak da Atatürk Havalimanı'ndaki patlama esnasında havalimanında bulunduğu söyledi. Albayrak, görgü tanığı olduğu terör saldırısı için 'Bir anda ortalık toz bulut oldu. Ailem yanımdaydı ne yapacağımızı şaşırdık' dedi.

 Albayrak, "Cenazemiz var. Cenaze için Rize'ye gitmek üzere havalimanındaydık. Bir anda ortalık toz bulutu oldu. Ailem yanımdaydı ne yapacağımı şaşırdım. O esnada iki yaralıya da müdahale ettim. Onlarda iyidiler, araca bindirip hastaneye gönderdik onları. Allah tüm insanlarımızı korusun" dedi.
 

"Polisler karşılık verince bombayı bekleyenlerin arasına attı"

 

Samatya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gelen  lkay Kutunsel isimli havalimanı çalışanı olay anını şöyle anlattı: "Bir kişi elinde silahla birinci arama noktasından koşarak içeri girdi ve ateş etmeye başladı. Polisler karşılık verince elindeki bombayı bekleyenlerin arasına attı. Daha sonra ise kendisini patlattı."

Vehaber Menu