Abdurrahman Dilipak: Gücü eline geçiren eleştirilmek istemiyor, sadece alkış istiyor bu gidiş hayra alamet değil

Yeni Akit’ten ayrılmasının ardından Habervakti’nde köşe yazmaya başlayan Abdurrahman Dilipak, TRT spikeri Deniz Demir’in 29 Ekim’de sunduğu programda, 'Büyük Önder Atatürk bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini armağan etti' sözlerine değinerek, 'Cumhuriyet dönemindeki bir fikri sefalet, bugün ahlaki bir sefalete dönüştü' dedi.
Abdurrahman Dilipak: Gücü eline geçiren eleştirilmek istemiyor, sadece alkış istiyor bu gidiş hayra alamet değil
2022-11-02 04:22:36   Güncelleme: 2022-11-02 04:22:36    

TRT spikeri Deniz Demir için 'Ne Cumhuriyeti biliyor, ne Ümmet demenin ne anlama geldiğinin farkında, ne de bireyin ne anlama geldiğini biliyor' diyen Dilipak, 'Muhtemelen bu hanımefendiye 6 oku say desen onu sayıp anlamlarını da söyleyemez. Bu hanımefendi muhtemelen Amentü'yü de bilmez. İnanması gerekmiyor, içinde yaşadığı toplumu tanımıyor bu hanımefendi. Onlara saygısı da yok. Onları kurtarmak istiyor ama onları neden kurtarmak istediğinin pek de farkında değil. Eminim cumhuriyet ya da laiklik nedir diye sorsanız, onu da bilmeyecektir' dedi.

Dilipak, 'Bu Hanımefendi, içinde yaşadığı toplumun dini olan İslam hakkında da bir bilgi sahibi değil. Bu ‘cumhuriyet aydını’nı  yetiştiren bir akılsızlığın kurbanı bu hanımefendi. Bu durum sadece ötekiler için de geçerli değil. Sokakta Müslüman olduğunu söyleyen birini seçin Şeriat, Laiklik nedir diye sorun, o da bilmeyecektir. Cumhuriyet dönemindeki bir fikri sefalet, bugün ahlaki bir sefalete dönüştü. Dün yanlıştı da, bugün ne kadar doğru ki? Beyinlerimiz ve kalbimiz çoraklaştı, ot bile bitmez bu çorakta! Gücü eline geçiren eleştirilmek istemiyor. Alkış istiyor sadece. Bu gidiş hayra alamet değil' düşüncesini dile getirdi.