Aç kalan maymunlar evleri yağmaladı

Endonezya'nın turizm şehri Bali'nin koronavirüs salgını nedeniyle daha az yabancı turist tarafından ziyaret edilmesi maymunları aç bıraktı. Turistlerin verdikleri muz ve kuruyemişlerle beslenen maymunlar, çevredeki köy evlerini yağmaladı.
Aç kalan maymunlar evleri yağmaladı
2021-09-04 13:34:30   Güncelleme: 2021-09-04 13:52:31    

Endonezya'nın Bali şehrinde maymunların temel besin kaynakları pandemi öncesinde turistlerin onlara verdikleri muz ve kuruyemişlerdi.
Koronavirüs salgınının turizm faaliyetlerine ve ülkelerarası insan hareketliliğine engel olması Bali'deki maymunların aç kalmasına neden oldu. Uzun süre aç ve insandan uzak kalan maymunlar, yaşadıkları bölgede bulunan evleri yağmaladı.

Gönüllüler maymunları besliyor

Yaşananların ardından yaklaşık 600 maymunun yaşadığı Sangeh Maymun Ormanı'nda gönüllüler ve yöre halkı tarafından meyve ve kuruyemişlerle besleme faaliyetine başlandı.
 
Köylüler, pandemi öncesinde yöre sakinleri tarafından özellikle düğün fotoğraflarının çekimi için kullanılan ormanda maymunlarla sorunsuz bir şekilde yaşadıklarını belirtiyor.

Turist sayısı 5 milyondan 500'e düştü

Normal şartlarda yılda yaklaşık 5 milyon yabancı turiste ev sahipliği yapan Bali'de, pandemide bu sayı ayda yaklaşık 500 turiste kadar düştü.
Özellikle Maymun Ormanı'nın Temmuz ayından itibaren hem yabancı turistlerin hem yöre halkının ziyaretine kapatılması burada yaşayan maymunların ihtiyaç duydukları besine ulaşmalarını engelledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü