Açığa alınan hakim Sidar Demiroğlu'nun avukatından 'baskı' iddiası

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın 6 Ekim'de Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdiği şikayet mektubundan sonra yargı içinde birbiri ardına dilekçeler verilmeye başlandı. Uçar'ın şilayetindeki isimler arasında Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun ve hakim Sidar Demiroğlu da vardı. Demiroğlu, 23 Kasım'da HSK tarafından açığa alındı.
Açığa alınan hakim Sidar Demiroğlu'nun avukatından
2023-11-26 01:48:25   Güncelleme: 2023-11-26 01:48:25    

Daha önce İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaptıktan sonra 1 Eylül'de İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Demiroğlu'nun avukatı, bazı iddialarda bulundu. 

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya konuşan Demiroğlu'nun avukatı, Mali Suçları Araştırma Araştırma Kurulu'nun (MASAK) hakkında hazırladığı raporun ve HTS kayıtlarının temiz çıktığını söyledi, açığa alınmasının da baskı sonucu olduğunu ileri sürdü.

Haberde yer alan ifadeye göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar ile Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek'in  Nevşehirli olduğunu söyleyen Demiroğlu'nun avukatı, Gürlek'in baskı yapmış olabileceğini iddia etti.

Gürlek, ağustos ayında HSK’dan sorumlu bakan yardımcılığı görevine atanmıştı.