Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un serbest bırakılan hayvan katillerinden ve tecavüzcülerinden haberi yok mu? "Sebepsiz yere hayvan öldürmek hapis cezasını gerektirirmiş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, köpeklerin öldürülmesine ilişkin düzenleme hakkında “Kanun teklifinde sebepsiz yere hayvan öldürme söz konusu değil” dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un serbest bırakılan hayvan katillerinden ve tecavüzcülerinden haberi yok mu?
2024-07-24 21:17:22   Güncelleme: 2024-07-24 21:23:22    

‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi‘ TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda üç gün süren görüşmelerin ardından AKP ve MHP’li komisyon üyelerinin oylarıyla kabul edilmişti.

Sivil toplum örgütleri ve hayvan hakları savunucularının tepki gösterdiği düzenleme, komisyonda tartışmalara neden olmuştu.

Bakan Tunç da kanun teklifine destek çıktı ve şunları dedi:

“Sebepsiz yere hayvan öldürmek hapis cezasını gerektirir. Burada kanun teklifini okusunlar. O teklifte sebepsiz yere bir hayvan öldürme söz konusu değil, zaten bu suçtur. Dolayısıyla, insan sağlığına zarar veren, tehlike arz eden, hem insanlara hem de hayvanlara zarar veren hayvanlarla ilgili tedbir alınmasıyla alakalı bir konu. Bunu çarpıtmaya hiç gerek yok. Bu eleştirileri yaparak bir siyasi sonuç çıkarmaya çalışanlar maalesef yanlış yapıyorlar. Özellikle meclisteki bağırmalar, çağırmalar hiç yakışmıyor.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da köpeklerin uyutma işlemini gerçekleştirmeyen kamu ve belediye görevlilerine altı aydan iki yıla kadar hapis cezası verileceğini belirtmişti.

Vehaber Menu