Adana'da bir şahıs kendisini götürmeyen taksicinin taksisini çaldı

Cebindeki 10 lirayla evine gitmek isteyen Ünal U., taksicilerden olumsuz yanıt alınca kontak anahtarı üzerindeki taksiyi alıp, kaçtı. Gözaltına alınan Ünal U.'nun polislere, ''Taksiciler beni götürmediği için ben de kendimi götürdüm ama taksimetreyi açmadım'' dediği öğrenildi.
Adana'da bir şahıs kendisini götürmeyen taksicinin taksisini çaldı
2020-12-09 13:30:28   Güncelleme: 2020-12-09 13:30:28    

Adana'da sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatlerde geldiği taksi durağından cebindeki 10 lirayla evine gitmek isteyen Ünal U., taksicilerden olumsuz yanıt alınca kontak anahtarı üzerindeki taksiyi alıp, kaçtı. Ünal U. ertesi gün geldiği durağın yanındaki markette, polisler tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Ünal U.'nun polislere, ''Taksiciler beni götürmediği için ben de kendimi götürdüm ama taksimetreyi açmadım'' dediği öğrenildi.

DHA’nın aktardığına göre, iddiaya göre, Ünal U., sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saatlerde geldiği taksi durağında, 2 sürücüye 10 lirasının olduğunu söyleyerek, eve gitmek istediğini söyledi. Taksicilerden olumsuz yanıt alınca da durakta kontak anahtarı üzerinde olan taksiye binip, uzaklaştı.

İhbar üzerine gelen polis ekipleri, çevrede araştırma başlattı. Taksi terk edilmiş olarak bulundu. İş yerlerinin kapalı olması nedeniyle güvenlik kameralarının görüntülerine ulaşamayan polis ekipleri, sabah yeniden taksi durağına geldi.

Polisler yakındaki markete girerek güvenlik kamerasını inceleme başladı. Görüntülerde şüpheliyi gören poliler, marketten çıktıkları sırada gelen Ünal U. ile karşılaştı. Ünal U., gözaltına alındı.

GÜVENLİK KAMERASINCA KAYDEDİLDİ

Taksiyi çalması ve ertesi gün geri gelmesi güvenlik kameraları tarafından kaydedilen Ünal U.’nun yakalanmasına tanık olan market sahibi Ferdi Şen, 'Cebinde 10 lira varmış, buradaki taksici arkadaşlara 'Beni götürür müsünüz?' diye sormuş. Taksiciler de 'götürmeyiz' deyince, anahtarı üzerindeki takisiyi alıp, gitmiş. Gideceği yere varıp, taksiyi orada bırakmış’’ dedi.

‘TAKSİCİLER BENİ GÖTÜRMEYİNCE BEN DE KENDİ KENDİMİ GÖTÜRDÜM’

Şen, 'Polisler, Ünal U. ile göz göze geldiler. Polis, ‘Neden taksiyi çaldın? diye sorunca, '10 lira param vardı. Taksiciler beni götürmeyince ben de kendi kendimi götürdüm’ dedi. Bir de polislere ‘taksimetreyi açmadım’ diye cevap verdi. Daha sonra karakola götürüldü’’şeklinde konuştu.

Vehaber Menu