Adana'da peş peşe depremler!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremden sekiz kişinin etkilendiğini yazdı.
Adana'da peş peşe depremler!
2023-07-25 15:38:43   Güncelleme: 2023-07-25 15:38:43    

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 11,27 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

'Ekiplerimiz teyakkuz halinde' 

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir' ifadesini kullandı.

İlk belirlemelere göre, Kozan ilçesi Tufanpaşa Mahallesi'ndeki metruk bir binada, deprem nedeniyle hasar meydana geldi. Kısmen zarar gören ve kimsenin yaşamadığı bina çevresinde önlem alındı.

Öte yandan, ilçedeki bazı iş yerlerinde de küçük çaplı hasar oluştu.

'Olumsuz bir durum yok' 

Adana Valisi Süleyman Elban, tüm Adanalılara 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiğini belirterek, 'İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor' ifadesini kullandı.

Üç deprem daha oldu

Adana'da; 3,5, 3,8 ve 4,4 büyüklüğünde üç deprem daha yaşandı. AFAD, ilk depremin saat 10.33'te 3,5 büyüklüğünde, ikinci depremin saat 10.48'te 3,9 büyüklüğünde, üçüncü depremin ise saat 10,57'de 4,4 büyüklüğünde yaşandığını aktardı.

'Şu ana kadar can ve mal kaybına yönelik bir ihbar yapılmadı'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şöyle dedi:

'Bugün saat 08.44’te Adana’mızın #Kozan ilçesinde 5.5 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu ana kadar 112 Acil İhbar hattına can ve mal kaybına yönelik herhangi bir ihbar yapılmamıştır. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.'

Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, 'Bu sabah meydana gelen Adana Kozan merkezli depremde Adana'da 2 kişi yüksekten atlama ve eşya düşmesine, Osmaniye'de ise 6 kişi yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak olaydan etkilenmiştir. Depremden etkilenen kişiler olay yerine görevlendirilen 8 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hastalarımıza ve depremden etkilenen halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz' ifadelerini kullandı.