Adana'da sahte doktor vakası: 2 kişi gözaltına alındı; muayenehane mühürlendi

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıçam ilçesinde, ruhsatsız olarak faaliyet gösteren özel diş polikliniğinde sahte reçete düzenlendiğini tespit etti.
Adana'da sahte doktor vakası: 2 kişi gözaltına alındı; muayenehane mühürlendi
2024-02-25 00:20:23   Güncelleme: 2024-02-25 00:20:23    

Adreste yapılan aramada, diş tedavisi ve yapımında kullanılan 3 bin 469 malzeme, 24 cihaz ile bir ruhsatsız tabanca, 45 mermi ele geçirildi.

Diplomasız diş hekimliği yaptığı tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı, ruhsatsız muayenehane de mühürlendi.​​​​​ 

Sahte 'doktor' Ayşe Özkiraz vakasını anımsattı 

Türkiye, iki yıl önce sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın kurduğu hayali kariyeri hayretle izlemişti. Çünkü kendisi yanında çalıştığı doktoru dahi kandırmıştı ve sabahlamalarıyla dikkat çektiği Çerkezköy Devlet Hastanesi’nin başhekimliğinin şikayeti onun herkesi inandırdığı başarılarının sonunu getirmişti. Kendisi gözaltına alındığında verdiği ifadede dolandırıcılık kariyerine ailesini kandırarak başladığını anlatmıştı.

'Yalan sarmalından çıkamadım'

Pratisyen hekim olarak namını duyuran Ayşe Özkiraz o dönem henüz 21 yaşındaydı ve hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Beşinci duruşmada 8 yıl hapis cezası ve 18 bin lira adli para cezasına çarptırılıp tahliye edilmişti. Serbest kaldıktan sonra özür dileyen Ayşe Özkiraz 'Bazı şeylere inandırmak için yalan sarmalına takıldım. Yalan sarmalından da çıkamadım' demişti, doktor olma azmine rağmen tıp fakültesini de kazanamamıştı.