Adana'nın Yüreğir ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) son dakika deprem açıklaması geldi. Adana'da saat 22:35'te merkez üssü Yüreğir olarak kaydedilen 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Adana'nın Yüreğir ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem
2023-03-12 02:23:29   Güncelleme: 2023-03-12 02:23:29    

AFAD verilerine göre; Adana'nın Yüreğir ilçesinde, saat 22:35'te, 4,0 büyüklüğünde meydana gelen deprem, yerin 6.8 kilometre derinliğinde yaşandı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin merkezinin Ceyhan ilçesinde meydana geldiğini belirterek, büyüklüğünü 4.1 olarak ölçü. Rasathaneye göre deprem 5.7 km derinlikte oluştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir, deprem sonrası ilçede incelemede bulundu

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde saat 22.35'te 4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası bölgede inceleme yapan Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını söyledi.

Kocaispir, merkez üssü Yüreğir ilçesi olan 4 büyüklüğündeki depremin ardından sahada incelemelerde bulundu. Başkan Kocaispir, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bir sesin ardından kısa süreli bir deprem yaşandığını belirtti. İlçedeki vatandaşların tedirgin olduğunu ifade eden Kocaispir, deprem sonrası bölgede incelemeler yaptığını aktardı.

Kocaispir, vatandaşlarla bir araya geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

'Eski Misis, Abdioğlu, Geçitli Cumhuriyet mahallelerinde yoğun hissedildi. Adana'nın diğer ilçelerinde de kısmen hissedildi. An itibarıyla bize yansıyan herhangi sıkıntı, yıkılmış binamız söz konusu değil. 6 Şubat'tan beri devam eden yoğun depremler vatandaşlarımızı tedirgin ediyor. Vatandaşlarımız şu anda maalesef sokağa çıkmış durumdalar. Biz de sahadayız. Gezdiğim bazı mahalleler var. Çok şükür herhangi bir sıkıntı yok. Allah bir daha göstermesin. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda bu psikolojiyi de hep beraber atlatacağız.'

Vehaber Menu