Adliyeye sevk edilen rapçiler Heijan, CAC ve BIG serbest bırakıldı

Rap müzik yapan Heijan olarak tanınan Doğan Tarda, BIG olarak tanınan Samet Işık, ile CAC lakaplı Şahan Terzioğlu organize suç örgütleri için şarkı yaptıkları, kliplerinde silah gösterdikleri, suç ve suçluyu övdükleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan rapçiler adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen rapçiler Heijan, CAC ve BIG serbest bırakıldı
2023-08-19 18:51:27   Güncelleme: 2023-08-19 18:51:27    

İstanbul'da, 'organize suç örgütleri adına' rap şarkıları yaptıkları ve bu 'örgütlere sosyal medya platformlarında destek verdikleri' iddiasıyla gözaltına alınan 3 rapçi, sevk edildikleri hakimlikçe serbest bırakıldı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sosyal medya üzerinden suç örgütlerinin propagandasının yapılmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alınan 3 rapçinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 'Heijan' rumuzlu Doğan Tarda, 'BIG' rumuzlu Samet Işık ve 'CAC' rumuzlu Şahan Terzioğlu, İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.

Rapçiler, sağlık kontrolünün ardından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Adliyedeki işlemlerin ardından 3 rapçi, yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'suç örgütü adına rap şarkıları yapıldığı, bunların örgüt üyelerince sosyal medya üzerinden sıklıkla paylaşılarak örgütün sembolü haline getirildiği, şarkıları yapan kişilerin de suç örgütüne sosyal medya platformlarında destek verdiği' iddiası üzerine çalışma başlatmıştı.

Çalışmalar kapsamında incelenen şarkıları yapan ve seslendiren kişilerden Heijan, BIG, CAC gözaltına alınmıştı.

'Muti' rumuzlu Muhammet Nedim D'nin ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirilmişti.