AFAD: TECAVÜZ HABERİ İYİ NİYETLİ DEĞİL!

AFAD mülteci kampındaki tecavüz iddialarıyla ilgili 'Haber iyi niyetli değil.' dedi.
AFAD: Tecavüz haberi iyi niyetli değil!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Gaziantep'in Nizip ilçesindeki mülteci kampında geçtiğimiz yıl 30 erkek çocuğa, kampta çalışan bir temizlik işçisi tarafından tecavüz edildiği iddia edilerek, ailelerden 8'i şikayetçi olurken, zanlının 8 çocuğa tecavüz suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıkmıştı.

Birgün gazetesinin haberine göre zanlı ifadesinde suçlamaları kabul etmiş ve son olarak dün mahkemeye çıkmıştı.

Konuyla ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada, haberde ismi geçen E.E.'nin, Nizip Kaymakamlığı uhdesinde hizmet alımı yöntemiyle temizlik personeli olarak istihdam edildiği, işe alındığı tarihte sabıka kaydının bulunmadığı belirtildi.

AFAD: HABER İYİ NİYETLİ DEĞİL

Açıklamada, konuyla ilgili bilgilerin alındığı ilk günden beri sürecin  yakından takip edildiği, idari tedbirlerin alındığı ifade edildi,

"Aynı şekilde, AFAD olayın tekrarını önleyecek önlemleri almıştır. Olaydan etkilenlere yönelik psikolojik destek hizmeti ilk andan itibaren verilmeye başlanmıştır" denilen açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

"2015 yılında yargıya taşınan ve gerekli tüm idari tedbirlerin uygulandığı bir olayın aylar sonra konuya ilişkin iddia ve bilgilerin çarpıtılarak gündeme getirilmesini iyi niyetle bağdaştıramıyor, hadisenin tüm boyutlarıyla tarafımızdan takip edildiğini, gerekli adımları attığımızı ve atacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Vehaber Menu