AFAD ve Meteoroloji’den yurt geneli için uyarı: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın

Yurdun genelinde devam eden kar yağışının cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor. AFAD yurttaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi.
AFAD ve Meteoroloji’den yurt geneli için uyarı: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın
2022-01-24 15:30:57   Güncelleme: 2022-01-24 15:30:57    

Kar yağışı yurdun büyük bir bölümünde etkili olmaya devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), hayatı olumsuz etkileyen kar yağışıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Ülke genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yurttaşlardan meteorolojik uyarıları takip ederek zorunlu olmadıkça yola çıkmamalarını istedi.

Kar yağışının cuma gününe kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Marmara'nın güney ve doğusu, Malatya ve Adıyaman çevreleri ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Kilis için kuvvetli kar yağışı uyarısı yapıldı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güney ve doğusunda görülecek kar yağışlarının yer yer kuvvetli rüzgar ile Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinde orta kuvvette (5-15 santimetre) olması bekleniyor.

İstanbul Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar durduruldu

İstanbul'da etkisini artıran kar, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi.

Bu kapsamda, İstanbul Havalimanı'ndaki tüm uçuşların güvenlik için 18.00'e kadar yapılmayacağı açıklandı.

Havalimanındaki yetkili birimlerce saat 16.00'da gerçekleştirilecek toplantıda, uçuşlarla ilgili değerlendirme yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ'den (HEAŞ) yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan 24 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilecek uçuşların yüzde 15 azaltılacağını duyurdu.

Açıklamada, 'Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir' denildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü