Ahed Tamimi, Batı Şeria'da gözaltına alındı

Ahid Tamimi'nin annesi Neriman Tamimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramallah'ın Nebi Salih beldesindeki evlerine baskın yapan İsrail güçlerinin kızını götürdüklerini söyledi.
Ahed Tamimi, Batı Şeria'da gözaltına alındı
2023-11-06 19:37:23   Güncelleme: 2023-11-06 19:37:23    

Tamimi 11 yaşında İsrail askeri meydan okuduğu görüntülerle dünya gündemine oturmuştu

Neriman Tamimi, İsrail askerlerinin baskın sırasında evlerine zarar verdiklerini ve kullandıkları cep telefonlarına da el koyduklarını dile getirdi.

Ahid Tamimi'nin babası da birkaç gün önce İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

'Filistinli cesur kız' olarak tanınan Ahed Tamimi, 2017'de İsrail güçleri tarafından tutuklanmış ve 8 ay hapis yatmıştı.

'Filistinli cesur kız' olarak bilinen Tamimi, hayatında üç kez İsrail kurşunuyla yaralandı ve Hanzala Cesaret Ödülü aldı. Dünya onu 11 yaşında bir çocukken İsrail askerine meydan okuduğu görüntülerle tanıyor. 

İsrail Ordusu'ndan açıklama

İsrail Ordu Sözcülüğü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askerlerin işgal altındaki Batı Şeria'da 'terör ve kışkırtıcılık faaliyetleri' suçlamasıyla Ahed Tamimi'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldığını bildirdi.

Temimi'nin sorgulanmak üzere İsrail güvenlik birimlerine teslim edildiği aktarıldı.

İsrail basını, Tamimi'nin sosyal medyada Batı Şeria'daki 'Yahudi yerleşim yerlerinde ikamet eden yerleşimcilere yönelik şiddet içerikli paylaşımlar' yaptığını iddia etti.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, X sosyal medya platformu üzerinden İsrail askerlerinin ellerini arkadan kelepçeleyerek Temimi'yi evinde gözaltına aldığı fotoğrafı paylaştı.

Ben-Gvir, 'daha önceden İsrail askerlerine saldırmaktan hüküm giymiş' Tamimi'yi gözaltına alan askerleri tebrik etti.