Ahmet Altan'dan cehalet ve türcülük örneği! Av köpeği...

İktidarlara göre duruş ve görüş değiştiren Ahmet Altan, insanlar tarafından eziyet edilerek köleleştirilen ve zorla ava götürülen köpeklerden 'av köpeği' diye söz etti. Köpek ırklarından habersiz olan Altan'ı aydınlatacak bilgiler haberimizde.
Ahmet Altan'dan cehalet ve türcülük örneği! Av köpeği...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ahmet Altan genç gazetecilere "Av köpekliği yapmayın" diyerek çağrı yaptı. Biz de genç gazeteciler olarak Altan'a sesleniyoruz;  "Türcülük yapma, hayvanların infazına ortak olma"

 

Bir dönem AKP iktidarının politikalarını meşrulaştırmak için çalışan rüzgar ters dönünce kendisi de dönen Ahmet Altan köpeklere hakaret etti.

Türcülerin canlıları sınıflandırdığı şekilde köpekleri sınıflandıran Altan "Gazeteciymiş gibi görünüp, istihbaratçılara av köpekliği yapmayın' dedi.

Bir dönem gazetesinde yaptığı  istihbarat haberleriyle gündemi epey meşgul eden Altan'ın kimden bahsetmeye çalıştığı tam olarak anlaşılamadı.

Gazeteciler Ahmet Altanlık yapmasın diye  tek tek açıklıyoruz.

 

AV KÖPEĞİ, SOKAK KÖPEĞİ DİYE BİRŞEY YOK

Köpek ırklarında  narkotik köpeği, av köpeği, sokak köpeği diye sınıflandırma yok. Köpeklerin insanlar gibi kendi ırkları var. Köpeklere eğitim adı altında yapılan işkencelerin ardından (örneğin narkotik operasyonlarda kullanılan köpeklerin uyuşturucu bağımlısı yapılması gibi) belirli isimler takılmıştır. Bu sıfatları kabul etmek işkenceleri meşrulaştırmaktır.

 

Ayılar durduk yere dans eden canlılar değildir, oynamaları için çoğu zaman ayaklarına ateş değdirilir ve o esnada duyarlılık kazanacağı bir sese alıştırılırlar. Ayılar o sesi duyduklarında travma yaşarlar ve oynarlar. Bu nedenle ayı gibi dans etmek sözcüğü de faşist bir cümledir.

 

Av köpeği diye bir köpek ırkı yoktur,  İnsanlar tarafından zorla eğitilerek, işkence edilerek ava götürülen köpekler vardır. Köpeklerin sadakati eğer bir kusursa sevgiyi, sevmeyi çöpe atalım

 

Sokak köpeği diye bir köpek türü yoktur. Doğaları insanlar tarafından işgal edilmiş, çalınmış, yerle bir edilmiş köpekler vardır.

 

NARKOTİK VE BAŞIBOŞ

Narkotik köpeği diye bir köpek yoktur, insanlar tarafından uyuşturucu bağımlısı yapılmış ve bu nedenle uyuşturucu kokusu aldığında hareketlenen köpekler vardır.

 

Başıboş diye bir köpek tanımı yok. Köpekler de insanlar gibi hürdür, özgürdür, yaşam hakları vardır, başlarında kimse olmamalıdır.


DİP NOT:  Av köpeği diye tarif edilen köpeklere sevmeyi öğretirseniz kara sineklerle dahi arkadaşlık etmeye başladıklarını gözlemleyebilirsiniz.