Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül'ü yalanladı!

Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ile Fethullah Gülen arasında gerçekleşen görüşmeyi sonradan öğrendiğini söylemişti. Bugün Davutoğlu, Abdullah Gül'ü yalanlayarak, görüşmeden kendisinin haberinin olduğunu söyledi.
Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül'ü yalanladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Abdullah Gül'ün, Davutoğlu'nun Fettullah Gülen'le görüşmesinden haberdar olmadığını söylemesi üzerine konuşan Başbakan, görüşmeyi Gül'e haber verdiğini açıkladı.


Fettullah Gülen'le yaptığı görüşmenin başbaşa yapılmış bir görüşme olduğunu söyleyen Ahmet Davutoğlu, görüşmenin içeriği ile ilgili, "O tabii başbaşa bir görüşmeydi. Bunlar tabii her şeyi dinleme gibi bir merakları oldukları için istedikleri takdirde bu görüşmenin içeriğini bütünüyle açıklayabilirler. Ben o görüşmede Türkiye'ye dönerek bürokrasidekilerin siyasi alana karışmalarına müdahale etmesini ve iletişime açık olmasını istedim" dedi.

Abdullah Gül'ün ziyareti sonradan öğrendiğine dair açıklamasına yönelik bir soruya da cevap veren Davutoğlu, "Hafızalar yanılabilir tabii... Ben başdanışmanken de o dönemki Cumhurbaşkanımız Sayın Gül'den izin almadan hiçbir şehre gitmediğim gibi, hiçbir sokağa dahi gitmedim. Bu görüşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sürerken gerçekleşti. New York'ta Sayın Gül ile birlikteydik. Böyle bir görüşmeye gideceğimi önceden kendisine söyledim. Tabii aradan süre geçti. Hafıza yanıltıcı olabilir. Benim Sayın Gül'e nasıl bir saygım olduğunu kendisi de bilir. Türkiye'den ayrılmadan önce de o görüşme ile ilgili o dönemki Başbakanımız Sayın Erdoğan'la da bu konuyu görüşmüştük" ifadelerini kullandı.


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan’da düzenlenen 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu’ndan Türkiye’ye dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir açıklaması oldu. 2013 senesinde Fethullah Gülen’i ziyaret ettiğini ve bu konuda da sizin izniniz ve görüşünüzün alındığını söyledi. Buna ilişkin neler söyleyebilirsiniz?” sorusu üzerine, “Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim”yanıtını vermişti.