Ahmet Şık, Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kendisi için söylediği sözlerin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ahmet Şık, Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu
2021-06-09 16:50:47   Güncelleme: 2021-06-09 16:50:47     BBC

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şık hakkında katıldığı bir yayında '…Bu devlet katil… bu devleti yıkmamız gerekiyor… evet Türkiye Cumhuriyeti devleti bir katil devlettir' şeklindeki sözleriyle ilgili soruşturma açıldığını duyurmuştu.

'Devlet katil olsaydı, bugün bulunduğu yer mezarlık olurdu'

Ardından da partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Bahçeli, Şık'a yönelik şu sözleri söylemişti:

Devlete katil diyen bu soysuz, devletin her imkanından istifade ediyor, hazinesinden maaşını alıyor. HDP’lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti katil olsaydı, bugün bulunduğu yer TBMM değil, mezarlık olurdu.'

Şık'ın avukatları tarafından hazırlanan şikayet dilekçesinde Bahçeli’nin sözlerinin Şık’a yönelik açıkça bir hedef gösterme ve ölümle tehdit etme olduğu vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi:

MHP Genel Başkanı şüpheli Devlet Bahçeli'nin geçmişte hedef gösterdiği kişilere yönelik saldırı ve linç girişimleri de göz önünde bulundurulduğunda, müvekkile yönelik olarak fiziki bir saldırıda bulunulması gerektiğinin işaret edildiği açıktır ve Türk Ceza Kanunu'nun 214. Maddesinde düzenlenen 'suç işlemeye tahrik' suçunu oluşturmaktadır.'

'Hiçbir devlet yoktur ki elinde kan olmasın'

Ahmet Şık, söyledikleri sebebiyle kendisine soruşturma açılmasının ardından da Twitter'da bir paylaşım yapmış ve 'Devlet katil sözlerim nedeniyle eleştirileceksem/yargılanacaksam eksik tespit yaptığım için bu olmalı. Çünkü devlet seri cinayetler işleten bir katildir. Hiçbir devlet yoktur ki elinde kan olmasın' demişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü