Ahmet Şık: Sahipli ama başıboş siyasetçiler bu ülkenin en büyük sorunu

Meclis'te, AKP-MHP'lilerin işleyeceği toplu cinayetlerin yasa haline getirilmesinden sonra muhalefet milletvekilleri tasarıya itirazlarını sürdürdü.
Ahmet Şık: Sahipli ama başıboş siyasetçiler bu ülkenin en büyük sorunu
2024-07-30 05:00:51   Güncelleme: 2024-07-30 05:00:51    

TBMM Genel Kurulu’nda, sokakta yaşayan sahipsiz köpeklerin öldürülmesinin önünü açan 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor.

Muhalefet milletvekilleri, teklifin komisyonda eksik ve hızlı kabul edilmesine tepki gösterirken teklifin kabul edilmesi durumunda katliam yasası olarak tarihe geçeceğini ifade etti. 

'SEN İŞİNİ YAPMADIN DİYE NEDEN MASUMLAR ÖLSÜN?'

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, kürsüye Recep Tayyip Erdoğan sen işini yapmadın diye masumlar neden ölsün? yazılı dövizle çıktı ve salonu terk eden AK Partili vekillere Size ne anlatsak boş! Görev suçları yüzünden zarar gören insanların acılarını kullanarak, milyonlarca suçsuz köpeği ölüme gönderiyorsunuz” diye seslendi.

İletişim Başkanlığı’nın yürüttüğü bir algı operasyonuyla karşı karşıyayız diyen Kadıgil, özelte şunları söyledi: Atanmış devlet görevlileri işlerini yapmadıkları için insanlar zarar görüyor. AKP insanların acılarını kullanarak kendi suçlarını örtbas etme çabasında. Sadece köpekleri mi öldürdünüz, hayır. Görevinizi yapmayarak insanların da zarar görmesine sebep oldunuz ve utanmadan komisyonda kaldırıp yaralı çocukların fotoğraflarını tuttunuz.

Mesela Tunahan’dan bahsediyorsunuz değil mi. Keçiören’de köpek saldırısı nedeniyle yaralanan ve hala sağlığına kavuşamayan küçücük bir çocuk. Keçiören’i 20 yıl siz yönettiniz. Buyurun belediyenizin karnesi; Yeterince kısırlaştırma yapmamış, saldırgan köpekleri tespit edip rehabilite etmemiş, köpekler kontrolsüzce çoğalmış, bakımsızlıktan saldırganlaşmış ve ne acı ki bir çocuğu yaralamışlar. Sorarım hepinize, Şimdi bu çocuğun yaralanmasında işini düzgün yapmayan bu belediye başkanının hiç mi suçu yok.

Köpeklerin mezarı olacak hapishanelere milyarlar harcayacağınıza bunun onda biriyle hiçbir hayvana zarar vermeden, popülasyon kontrolü sağlamak mümkün. Mümkün ama seçmiyorsunuz. Siz yaşatmayı değil öldürmeyi seçiyorsunuz.