Ak Partili Selvi: Emeklilerimiz gerçekten çok mağdur, Erdoğan da farkında

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, yüzde 25 zam alan emeklilerin 'çok mağdur olduğuna' dikkati çekerek emekli aylığı ile memur maaşları konusundaki takvimi paylaştı.
Ak Partili Selvi: Emeklilerimiz gerçekten çok mağdur, Erdoğan da farkında
2023-08-08 13:35:19   Güncelleme: 2023-08-08 13:35:19    

Selvi, bugünkü yazısında, 'Bu yılki ücret artışlarının mağduru emeklilerimiz oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunun farkında. 'Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka kazanacağız' dedi. Ocak ayına kalmadan emeklilerin durumunun düzeltilmesi için iyi niyetli çağrılar yapılıyor. Ama ben ocak ayında seyyanen zam ve oransal bir artış yapılacağını düşünüyorum. İnşallah yapılacak artış emeklilerimizin yüzünü güldürür. Çünkü gerçekten çok mağdurlar' ifadelerini kullandı. 

Selvi, memurların maaş zammı takvimi konusunda da, '14 Ağustos’ta bakanlık bir teklifte bulunacak. Ama bu nihai teklif değil. Müzakerelerin şekline göre 17 Ağustos’ta kamunun teklifini revize etmesi bekleniyor. 2 taraf anlaşmaya varırsa kamuoyuna deklare edilecek. Ama anlaşma sağlanamazsa 22 Ağustos’tan itibaren ‘hakem’e başvuru süreci işlemeye başlayacak. 25 Ağustos’a kadar ‘hakem’e gidilecek. 31 Ağustos’ta ise ‘hakem’den çıkacak karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek' dedi.