AKİT: BİDON KAFA, KEMAL'E FENA ÇAKTI!

Akit, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'e 'bidon kafa' dedi.
Akit: Bidon kafa, Kemal'e fena çaktı!
2020-08-11 06:40:55   Mettre à jour: 2021-09-05 00:13:37    

Yeni Akit Gazetesi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında yazı yazan Sözcü yazarı Yılmaz Özdil için ''Bidon kafa, Kemal'e fena çaktı'' dedi. İşte o haber:

''Bidon kafa Yılmaz Özdil, gazeteci yazar Talat Atilla’nın duyurduğu, "M.Kemal’in fotoğrafını çöp kutusuna atan CHP’li vekil" konusunu köşesine taşıdı.

İsmi merak konusu olan "CHP’nin yeni vekili kim?" sorusuna cevap bulmaya çalışan gazeteci Talat Atilla kulislerden öğrendiklerini köşesinde paylaşmış veAylin Nazlıaka’nın bu olaya şahit olduğunu söylemişti.

Aylin Hanım hiç durur mu hemen dava açıyor. Genel Başkanlarının Cumhurbaşkanına her fırsatta gazetecilere açtığı davalarla yüklendiği konuşmaları hafızalarda taze iken, Kılıçdaroğlu’nun milletvekili ortada hiç bir hakaret veya iftira yokken 100 bin liralık dava açıyor. Dava ile yetinmeyen Aylin Hanım, gazeteci Atilla’nın bilgisayarına ve cep telefonuna el konulmasını ve basın kurumu olan Türktime sitesinin kapatılmasını istiyor. CHP’nin “Basın Özgürlüğü” anlayışı buraya kadar gelebiliyor.

Bütün bu davaların nedeni ise; Talat Atilla’nın Mustafa Kemal’in fotoğrafını indiren CHP Milletvekilinin kim olduğunu merak etmesi ve sorması. Özdil, CHP içindeki gazeteci kökenli milletvekillerine de soruyor?

“Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Enis Berberoğlu, Utku Çakırözer, Atilla Sertel, Barış Yarkadaş sizler neden ölü balık taklidi yapıyorsunuz?” diyen Özdil, iddialarını bir adım daha ileri taşıyarak; Aylin Nazlıaka’nın konuşmaması karşılığında Parti Meclisine alındığını söylüyor. Bu ödülün nedeni olarak başka bir sebep bulamıyor doğal olarak.

Partinin ağır toplarına oturdukları koltuklarda nasıl bu kadar rahat ettiklerini de soran Özdil önemli bir soru soruyor: “Bu hareketi bir AK Parti milletvekili yapsaydı ortalığı ayağa kaldırırdınız, şimdi neden susuyorsunuz?”

Milletvekilleri bu olay da diğerleri gibi unutulur gider düşüncesinde olduklarını vurgulayan Özdil, “Size oy verenleri şapşal mı zannediyorsunuz? Unutulur gider diye mi düşünüyorsunuz? Siz bizi halk tv mi zannettiniz emmioğlu?” diye soruyor ve ekliyor: “Siz bizim, bu utanmazlık hiç konuşulmasın, öğrenilmesin, sorgulanmasın diye üstünü örtmeye çalışan goygoycu halk tv gibi davranacağımızı mı sanıyorsunuz?” diyor.

Özdil’in yazında Kılıçdaroğlu’na süre veriyor ve “Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında bildiklerini açıklaması için Tayyip Erdoğan’a salı gününe kadar süre verdi. Ben de Kılıçdaroğlu’na kendi bildiklerini açıklaması için salı gününe kadar süre veriyorum. Açıkla guguk kuşu… Atatürk’ün resmini çöp kutusuna atan yeni chp milletvekili kim?” diyerek yazısını noktalıyor.''