AKP Gençlik Kolları’ndan 81 ilde Starbucks’ta ‘yer kapatma eylemi’

AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, Filistin'le dayanışma mesajı yayınlayan sendikaya dava açan Starbucks şubelerinde ‘yer kapatma eylemi’ gerçekleştirdiklerini duyurdu.
AKP Gençlik Kolları’ndan 81 ilde Starbucks’ta ‘yer kapatma eylemi’
2023-10-27 12:49:56   Güncelleme: 2023-10-27 12:49:56    

AKP Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'AK Parti Gençlik Kolları (AK GENÇLİK) olarak 81 İlimizde ve tüm ilçelerimizdeki Starbucks şubelerinin içerisinde Filistin atkılarımızla yarım saat boyunca oturarak ‘yer kapatma eylemi’ gerçekleştiriyoruz' dedi.

Bu eylemimiz, soykırıma uğrayan Filistin halkına destek vermek ve soykırımı gerçekleştiren savaş suçlusu İsrail’e ve destekçilerine 'DUR' demek içindir. Bu barışçıl eylemimizin amacı çocukları, kadınları ve hastaneleri hedefleyen bombalara karşı durmaktır. AK Gençlik olarak tüm dünyaya #SayStop diyoruz.'

Ne olmuştu?

ABD'li kahve zinciri Starbucks, Filistin ile dayanışma mesajı içeren bir paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle 'Starbucks Workers United' adlı sendikasına dava açacağını açıkladı.
ABD'de yayın yapan The Intercept sitesinin haberine göre, Starbucks'ın Genel Müdür Yardımcısı Sara Kelly, sendikanın Filistin ile dayanışma mesajı verdiği paylaşıma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sendikanın paylaşımının şirketin görüşlerini yansıtmadığını ve paylaşımda Starbucks'ın isminin kullanılmasının insanların kafasını karıştırdığını ileri sürerek sendikaya dava açmaya hazırlandıklarını söyleyen Kelly, bazı müşterilerin söz konusu paylaşımdan dolayı duyduğu öfkeyi mağaza çalışanlarından çıkardığını belirtti.

Sendikanın görüşlerine kesinlikle katılmadıklarını ifade eden Kelly, 'Workers United adımızı, logomuzu ve fikri mülkiyetimizi kullanmaya devam ettiği için, bazı insanlar bu paylaşımı yanlışlıkla bizimle ilişkilendiriyor. Workers United, Starbucks adına konuşmamaktadır ve şirketimizin görüşlerini temsil etmemektedir. Sendikanın sözleri ve eylemleri sadece ve sadece kendilerine aittir' ifadelerini kullandı.

Öte yandan TCDD, tren işletmeciliğindeki yüklenici firmalara, İsrail'e desteğini açıklayan Starbucks ürünlerinin kullanılmaması talimatında bulundu. Yapılan açıklamada, TCDD'nin söz konusu kahve zinciriyle sözleşmesinin bulunmadığı da belirtildi.