AKP TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAZSA İSTİFA EDECEĞİM!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Hatay’da düzenlenen mitinginde konuştu.
AKP tek başına iktidar olmazsa istifa edeceğim!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Davutoğlu şu ifadelere yer verdi;

“Darbelere son verdik mi? AK Parti birlik ve vahdet demektir. Başörtülü kardeşlerimiz meclise girdi mi? Hatay’dan yüksek sesle bizi kimse ayıramaz. Biriz, beraberiz, iriyiz demeye var mısınız?

“Suriye’de zulüm ve katliamlar yaşandı. 400 bin kardeşimiz şehit edildi. 5 milyon Suriyeli ülke dışına kaçtı. Hiçbir zaman ayrım yapmadık. Kapımıza kim geldiyse mazlum olarak sahip çıktık. Sen Türkmen misin, Kürt müsün, Sünni misin diye sormadık. Müslüman veya Hristiyan mısın diye sormadık. Mazlumu zalime teslim etmedik.

“CHP’nin Hatay’daki liste başı Esed’e şarkı yazan bir adam. Hatay bunlara oy verir mi? Esed’e şarkı yazanlar Esed’in yanına gitsinler. Zalimlerle hesabımız var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay’ı Türkiye’ye bağlarken, Hatay politikası için “Hatay bizim namusumuzdur” demişti. Buradan bir kez daha haykırıyorum. Hatay bizim namusumuzdur, namusumuzdur. Bölgeyi korumaya ve barış alanı yapmaya hazır mısınız?

“İngiltere’de seçimi kaybeden üç muhalefet lideri de istifa etti. Ben buradan, Hatay’dan meydan okuyorum. Eğer AK Parti 7 Haziran’da en güçlü parti olarak çıkmazsa, tek başına iktidar olmazsa, ben açıklıyorum 8 Haziran’da istifa edeceğim. Bahçeli 12 seçim kaybetti, Kılıçdaroğlu da kaybetti. 8 Haziran’da istifa edip bırakıp gidebilirler mi?”