AKP yasalara aykırı biçimde köpekleri toplu zehirleyerek soykırım suçu işliyor

Silivri'nin Gümüşkaya Mahallesi gölet mevkinde akşam saatlerinde 2 yavru 1 anne köpek cesedi bulundu. Gelen ihbarla birlikte bölgeye giden Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Erman Paçalı, köpek cesetlerinin yanında köpeklere verilmiş poşet içinde et ve deri kalıntılarının bulunduğunu, olay yerine gelen savcının toksikoloji incelemesi yapılmasına karar verdiğini anlattı. T24'e konuşan Paçalı, olay yeri incelemenin hala bölgede olduğunu, anne köpeğe ait 6 yavrunun ise hala bulunamadığını söyledi.
AKP yasalara aykırı biçimde köpekleri toplu zehirleyerek soykırım suçu işliyor
2024-08-11 11:47:36   Mettre à jour: 2024-08-11 11:53:50    

Türkiye Hayvanları Koruma Vakfı Başkanı Paçalı'nın aktardığına göre Silivri Gümüşkaya'da bulunan gölet çevresinde 3 köpeğin cesedi bulundu. Bulunan köpeklerin o bölgede yaşayan sahipsiz hayvanlar olduğunu söyleyen Paçalı, köpeklerin cesedinin bulunduğu noktada poşet içinde et ve deri kalıntıları olduğunu söyledi.

Olay hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Paçalı, şunları kaydetti:

Hayvanları Koruma Kanunu hala hayvanların zehirlenerek, kasten öldürülmesini suç olarak nitelendiriyor. Son zamanlarda katliam sayıları arttı. Bu eğilimleri olan bireyler cesaretlendirildi. Yasanın böyle bir yansıması oldu, insanlar yeni yapılan yasal düzenlemeyle hayvanları öldürebileceklerini düşünmeye başladı. Yakalanmayacaklarını düşünüyorlar ama failler tespit edilecek. 

Son yasal düzenlemenin sıkıntılarını yaşıyoruz. Yasanın geri çekilmesi gerekiyor. İçinde hayvanların öldürülmesine yer vermeyen yeni bir kanun yapılmalı. Bu kanun hayvanları korumaktan çok uzak. Bu suç cezasız kalmayacak, sonuna kadar takipçisi olacağız.