AKP’li Aktay: Terör son derece azalmış durumda

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Beşiktaş’ta düzenlenen bombalı saldırıların üzerinden saatler geçmesinin ardından yaptığı açıklamada, ‘terör’ün şu anda son derece azaldığını savundu.
AKP’li Aktay: Terör son derece azalmış durumda
2016-12-11 21:47:59   Güncelleme: 2016-12-11 21:47:59    

CNN Türk yayınına bağlanan Aktay, saldırılarla ülke içinde ve Suriye’de düzenlenen operasyonların amaçlandığını öne sürerek, 'Emin olabilirsiniz ki terör şu anda son derece azalmış durumda. Bu kadar etkili ve büyük bir eylem yapmış olmaları güçlerini göstermiyor. Bilakis ne kadar zayıflamış olduklarını gösteriyor. Düşünün artık halka kendilerini beğendirmek, taban bulmaktan yana umutlarını tamamen koparmış durumdalar. Artık intikam eylemleri yapıyorlar' diye konuştu.

Dün Beşiktaş’taki saldırılarda 38 kişi hayatını kaybetmişti

Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiş düdüğünden yaklaşık bir buçuk saat sonra Vodafone Arena stadı yakınında çevik kuvvet ekiplerine iki bombalı saldırı düzenlenmişti.

Saldırılarda şu ana kadar 38 yurttaş yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin 30’u polis, yedisiyse sivil. Bir kişinin henüz kimliği belirlenemedi. Saldırıda en az 155 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi.