AKP'li yazardan Bülent Arınç'a : Defterini dürmesini biliriz, şansını zorlama

Eski AKP'li milletvekili Mehmet Metiner, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a 'Reis’in hatırına sana katlanıyoruz. Yoksa defterini dürmesini biliriz. Bence Reis’in müsamahasını da, şansını da fazla zorlama' dedi.
AKP'li yazardan Bülent Arınç'a : Defterini dürmesini biliriz, şansını zorlama
2018-10-04 08:10:58   Güncelleme: 2022-03-26 01:37:12    

Bülent Arınç'ın kendisini eleştirenleri 'yeni yetme' olarak tanımlaması, Abdullah Gül'ü eleştirenleri ise 'terbiyesizlikle' suçlamasına yanıt veren Mehmet Metiner, 'Defterini dürmesini biliriz, şansını fazla zorlama' dedi.

Şöyle devam etti;

'Evvelsi akşam HaberTürk’te meydanı boş bulup tekrar kendisini eleştiren AK Parti içindeki siyasetçileri ve köşe yazarlarını yerden yere vurdu. Sadece kendisini değil Gül’ü eleştirenleri de. Kendisini eleştirenlerden biri olduğum için yazıyorum. Keşke yüreği yetse de 'yeni yetme' diyerek aşağıladığı kimselerin kim olduğunu açıklasa!' diyen Metiner, 'Bu zat kalkıyor televizyonlarda ikidir Reis’in arkasına sığınarak Reis’in kılıcıyla bizi doğramaya kalkışıyor! Ne günlere kaldık Yarabbi! Dün Reis’i senin gibilere karşı savunduğumuz için bize düşmandın. Bugün ise Reis üzerinden sürdürüyorsun düşmanlığını. Ömrümüz bu dava için geçti. İşkenceyse işkence, hapisse hapis. Hakkımızda konuşurken haddini aşma. Otur oturduğun yerde, yeni bir fitneye sebebiyet verme. Reis’in hatırına sana katlanıyoruz. Yoksa defterini dürmesini biliriz. Bence Reis’in müsamahasını da, şansını da fazla zorlama' ifadelerini kullandı.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Habertürk ekranlarına konuk olan Bülent Arınç, kendisini ve Abdullah Gül'ü eleştirenleri sert sözlerle hedef almıştı.

Gül'ü hedef alanlara ilişkin 'terbiyesiz' ifadesini kullanan Arınç, kendisine yönelik eleştirilerde bulunan parti içinden isimleri ise 'yeni yetme' olarak tanımlamıştı.

Arınç'ın açıklamaları şöyleydi:

'Abdullah Bey'e reva görülen terbiyesizlikleri affedemem. Gül'ün adaylığı konusu hataydı, önüne geçtim. Muhalif olmak demek hain olmak demek değildir. Tam bir barışma ve kucaklaşma dönemindeyiz. Bu büyük bir hata olurdu. Bunu baştan reddetmesi lazımdı. 'Bana neticeyi bildirin' demesi bir ihanet değildir. Bu hatadır, ama affedilir bir hataydı. Ben de çok hakaret gördüm, ama ben dik durdum, cevabını verdim. O cevap vermedi. O hep affetti. Keşke zamanında sesini yükseltseydi baştan itibaren çok daha iyi olabilirdi. Siyasetçi yanlış yapabilir.'

'17-25 ve sonrası 18 bin haber olmuş benim konuşmalarımla ilgili. O zaman FETÖ demedik, paralel yapılanma diyorduk. O tarihte susan insanlar var. Ben 18 bin haber yapmışım. Ben konuşma üslubu olarak belli bir çizgiyi geçmem. 15 Temmuz'dan sonra herkes hakaret kuyruğuna girdi. Benden de hakaret etmeni istediler. Ben hayatım boyunca kimseye hakaret etmedim. Bize hakaret edenler FETÖ ile çok daha içli dışlıydı. Bizim camiamızdan yeni yetmeler bize yakıştırmalar yaptı. O askerin o pilotun savunulacak bir yanı da yok.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü