AKŞENER: ERDOĞAN YAVAŞ'I İNDİREMEZ, PAMUK OLACAK

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesi halinde 'indirebileceği' sözleriyle ilgili olarak 'İndiremez! İn-di-re-mez! İn-di-re-mez. Sayın Erdoğan pamuk olacak, pamuk. Seçmen iradesi sandığa yansısın, Sayın Erdoğan rasyonel siyasete hızla dönecektir' dedi.
Akşener: Erdoğan Yavaş'ı indiremez, pamuk olacak
2019-03-28 12:10:57   Güncelleme: 2019-03-28 12:10:57    

Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  'Bu gerginlik yeni değil, bu bir oyun, bir strateji. Sayın Erdoğan 2007 seçimlerinde e-muhtıra ile 'Müslüman Cumhurbaşkanı' dedi. 2009'da yerel seçimlerde oylar düştü. Bu sefer konu 'Van Minüt' idi, yani İsrail düşmanlığı. Ama aynı anda bir baktık ki İsrail'le Cumhuriyet tarihinin en yüksek hacimli ticaret anlaşmaları yapılmış. 2010'da hemen referanduma gitti, 12 Eylül Anayasası denen, FETÖ projesiydi o. 2015 seçimlerine giderken de yeni düşman Sayın Bahçeli ve MHP oldu, her ikisini de 'HDP'ye oy isteyenler' diye itham etti Tayyip Bey. Bugüne geldiğimizde ise 'CeHaPe' lafı devam etti, ama onun yanında da İYİ Parti ve Meral Akşener var' diye konuştu.

'Ankara ve İstanbul'un Millet İttifakı tarafından alındığını görüyorum' diyen Akşener, 'Seçmen bu 'zıvanadan çıkmış' dili gördü, sağduyusu devreye girdi, sandıkta bu yönde bir mesaj verecek, frene basacak… Bunu onlar da görüyor, gördüğü için yeni bir oyun sahneye koyacaklar şimdi de…' dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesi halinde 'indirebileceği' sözleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

'İndiremez! İn-di-re-mez! İn-di-re-mez. Sayın Erdoğan pamuk olacak, pamuk. Seçmen iradesi sandığa yansısın, Sayın Erdoğan rasyonel siyasete hızla dönecektir. Ben kendisini iyi tanıyorum, rasyonalite geri dönecek, seçmen yeniden 'velinimet' olacak. Çünkü sonrasında 4 buçuk yıl var. Bakın astılar, kestiler, şu anda seçmene yalvarıyorlar…'

Akşener 'Yani erken seçim için çağrı yapmayacaksınız?' sorusuna 'Anlaşılıyor ki Sayın Bahçeli gece yarısı saat 12 gibi çıkıp 'Yüzde 52'inin altına düştük, hadi bakalım tekrar eski sisteme dönelim' diyebilir..!' yanıtını verdi.