Akşener: Gece aç uyumanın yokluğun ne demek olduğunu Saray sefasına kapılan Erdoğan bilmez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşuyor.
Akşener: Gece aç uyumanın yokluğun ne demek olduğunu Saray sefasına kapılan Erdoğan bilmez
2022-05-18 11:08:24   Güncelleme: 2022-05-18 11:08:24    

Akşener konuşmasına, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başladı.

Akşener'in açıklamalarından satırbaşları:

Atatürk'ün adını bile anmaya korkanlara inat anmaya devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal kahramanlarımızın ruhlar şad olsun. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Uzun zamandır ülkemnizin üzerinde kasvetli bir hava var. İktidarın kendi beceriksizliğini gizlemek için, baskıya dayalı bir siyasi iklimle ve çirkin bir dille mücadele ediyoruz. Saray'da sefa süren utanmazlarla, hak yiyen yandaşlarla, saçma sapan açıklamalarla ve nobran, kaba tavırlarla karşılaşıyoruz. Yaftacı bir propagandaya maruz kalıyoruz. Artık geldiğimiz noktada elini attığı her şeyden yeni bir kriz çıkartan Bay Kriz ve arkadaşlarının tutanacak tek bir dalları kaldı o da duygularımız. Sandıktaki sondan kaçmaya çalışıyorlar. Tam da bu nedenle, sizlerle 20 Ocak 2020'de bir karar verdik. Türk siyasetini bu kavgadan çıkarmak için seçmeni yeniden velinimet yapmaya karar verdik. İl il geziyoruz. Bir dokunuyoruz bir ah işitiyoruz. Anadolu artık o eski Anadolu değil. Tanımadığı yüzlere bile gülümseyen, dükkanını umutla açan o Anadolu yok artık. Kimse artık gülümsemek için sebep bulamıyor.

AK Parti iktidarını ülkeyi soktuğu bu sarmaldan en çok da gençler etkileniyor. Her birinizin yüzünde bir hüzün görüyorum. Kimi zaman hayat tarzınıza, kimi zaman gururunuza hatta telefonunuza uzanan kirli bir elle mücadele ediyorsunuz. Bu mücadelede asla kimsesiz değilsiniz. Onlar sizi şımarık ilan etmek istiyor, oysa siz sadece emeğinizin karşılığını almak istiyorsunuz. Onlar sizi yurt dışına kaçmakla ilan ediyor, oysa siz memleketinizden koparılmış hissediyorsunuz. Kendinizi gençliğiniz sizden çalınmış hissediyorsunuz çok haklısınız. Bugün yaşadıklarınızla bizleri suçluyorsunuz, çok haklısınız. Sayın Erdoğan, bu çocuklar sadece hakettiklerini istiyorlar, gösterdikleri çabanın karşılığını istiyorlar, bu çocuklar razı olmayı, ikna olmayı değil sadece mutlu olmak istiyorlar. Yokluğa muhtaç olmayı değil, çalışmayı üretmeyi istiyorlar. Her sesini çıkardıklarında kafasına vurulmayı dğeil, dinlenmek istiyorlar. Ama sen o koca kibrinle bu istekleri artık anlayamazsın. Bu istekleri Kasımpaşalı tayyip Erdoğan anlardı. Çünkü, gece aç uyumanın yokluğun ne demek olduğunu Saray sefasına kapılan Erdoğan bilmez. Bir şiir okudu diye hapse koyulan Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan anlardı. Bugün karşımızda Beştepeli Bay Kriz var. Bay Kriz'in rant bürümüş gözlerinde milletimizin zerre değeri yok. Gençlerimizi düşmanlaştırarak bizi bölemezsin. Gençlerimizi susturamaz, bastıramaz yok sayamazsın. Çünkü cumhuriyetimizin mirası onlarda saklı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü