Akşener: Limanı ve denizi olmayan ülkeyle 'Gemilerle karşılıklı liman ziyareti' anlaşması imzaladılar

Akşener yaptığı açıklamada 'Afrika ülkesi Zambiya’yla 'Gemilerle, karşılıklı liman ziyareti' için anlaşma imzaladılar. Ancak ortada küçük bir sorun var; Zambiya’da liman yok. Çünkü Zambiya’da, deniz yok.' ifadesine yer verdi.
Akşener: Limanı ve denizi olmayan ülkeyle 'Gemilerle karşılıklı liman ziyareti' anlaşması imzaladılar
2022-04-20 10:41:24   Güncelleme: 2022-04-20 10:41:24    

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuşuyor.
Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
'Yakında kahve falı da bakmaya başlarsa hiç şaşırmayın. Milletimiz bugün tane ile domates alıyor bay kriz 2053'te lojistiğimiz harika olacak diyor. Milletimiz bugün arabasına mazot alamıyor bay kriz 2053'te ulaştırma muhteşem olacak diyor. Milletimiz bugün temel gıda maddelerine bile erişemiyor bay kriz 2071 olağanüstü olacak diyor. Şu ciddiyetsizliğe bakar mısınız! Muhterem, yahu bugün ne olacak? Masal anlatmayı bırak biraz da ondan bahset. Eğer Türkiye'ye dair bir vizyon ortaya koymak istiyorsan önce Türkiye'nin sorunlarını çöz. Biz o sözleri bundan 11 yıl önce de dinledik. Hedef 2023 idi dimi. Hey gibi neler vadediyorsun neler! Mesela ihracatımız 500 milyar dolara dış ticaret hacmimiz de 1 trilyon dolara ulaşacaktı.
Sayın Erdoğan biz senin bu masallarını çok dinledik ama artık anladık ki sen bütün bunları Türkiye için bir vizyon olarak değil, iktidarını ayakta tutmak için söylemişsin. Milletimize düpedüz yalan söylemişsin.
Bay kriz ve liyakatsiz kadrolarının aklı, başka türlü çalışıyor. Bakın geçenlerde, Afrika ülkesi Zambiya’yla, bir anlaşma imzaladılar. İmzaladıkları anlaşmada diyor ki; 'Gemilerle, karşılıklı liman ziyareti yapılması.' Yani Türk gemileri ve Zambiya gemileri, karşılıklı limanları ziyaret edecek. Ne güzel. Güzel olmasına güzel de, ortada küçük bir sorun var; Zambiya’da liman yok. Çünkü Zambiya’da, deniz yok. Viktorya Şelaleleri’ni deniz zanneden, üstün bir coğrafya bilgisiyle, karşı karşıyayız.
Sandık gelecek, milletimizin çelikten iradesi, Türkiye’nin düşürüldüğü durumun faturasını, gerçek sorumlusuna kesecek.