Akşener'den 'Atatürk'e beddua' tepkisi: Sadece tutuklanmaları değil, acilen tedavi de edilmeleri lazım'

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Osmanlı hanedanından olduğu iddia edilen bir kişinin düğününde Atatürk'e beddua edilmesine tepki gösterdi. Akşener, 'Kirli zihniyetlerine yüce dinimizi alet eden bu ahlaksızlar, Atatürkümüzün gölgesinden bile korkan bu hazımsızlar, sözde devlet görevlisi olan bu şarlatanlar; şimdiye kadar her türlü şey oldular da bir tek insan olamadılar! O yüzden sadece tutuklanmaları değil, acilen tedavi de edilmeleri lazım' diye yazdı.
Akşener'den
2024-02-20 06:00:11   Güncelleme: 2024-02-20 06:00:11    

Sosyal medyada Osmanlı hanedanından olduğu iddia edilen bir kişinin düğününden paylaşılan dua kesiti gündem oldu. Videoda, Mustafa Kemal Atatürk kastedilerek 'Selanik’ten gelen dönme' ifadeleri kullanıldı.

Videoda Şevki Yılmaz’ın Atatürk’e 'Selanik’ten gelen dönme' dedikten sonra beddua ettiği iddia edilirken, imam Halil Konakcı'nın ise gülerek amin dediği görülüyor.

Akşener, ilgili videosu alıntıladığı paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

'Kirli zihniyetlerine yüce dinimizi alet eden bu ahlaksızlar, Atatürkümüzün gölgesinden bile korkan bu hazımsızlar, sözde devlet görevlisi olan bu şarlatanlar; şimdiye kadar her türlü şey oldular da bir tek insan olamadılar!

O yüzden sadece tutuklanmaları değil, acilen tedavi de edilmeleri lazım.

Türk milletinin iradesine, vatanına, Cumhuriyetine ve Atatürk’üne hainlik eden bu alçakların bir an önce hak ettikleri yere gönderilmesi lazım!'

Halil Konakcı, lüks makam aracı ve korumalarla görüntülenmişti

Önceki gün, Diyanet İşeri Başkanlığı bünyesinde imam olarak görev yapan Halil Konakcı'nın, katıldığı bir etkinlikte lüks makam aracı ve korumalarla görüntülenmiş, Konakcı’nın bu görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu.

Halil Konakcı kimdir?

İstanbul'un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camii İmamı olan Halil Konakcı, daha önce kadınları, LGBTİ+’ları, dövmecileri, dövme yaptıranları, Atatürkçüleri hedef alması, hilafet çağrısı yapması ve Erzincan Valisi Mehmet Makas’ı makamında takkeyle ziyaret etmesi üzerine gündem olmuştu.

Konakcı, Hatay’ın çoğunluğunun Arap olduğunu söyleyerek, '1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar' ifadelerini kullanmıştı.

Konakcı'nın Hatay açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Konakcı hakkında inceleme başlatmış, Konakcı hakkında açılan soruşturmanın ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, soruşturma açılan imam Halil Konakcı hakkında 'Her daim yanındayız' açıklamasında bulunmuştu.