Akşener’in masadan kalkma adımı dünya basınında: 'Muhalefetin elini zayıflattı'

Dünya basını, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortak aday olarak belirlenmesine karşı Altılı Masa'dan ayrıldıklarına yönelik açıklamalarını aktarırken, 'Akşener’in adımının, muhalefetin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı kazanma olasılığını zayıflattığı' değerlendirmesine yer verdi.
Akşener’in masadan kalkma adımı dünya basınında: “Muhalefetin elini zayıflattı”
2023-03-03 17:29:41   Güncelleme: 2023-03-03 17:29:41    

Reuters haber ajansı, İyi Parti lideri Akşener’in 'Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız' diyerek, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya davet ettiği açıklamalarını haberleştirdi.

Reuters’ın haberinde Akşener’in hamlesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı muhalefetin elini zayıflattığı görüşü paylaşıldı.

Katar merkezli Al Jazeera haber sitesi de Akşener’in açıklamaları sonrası servis ettiği haberde 'Akşener’in pozisyonu, Erdoğan’ı yenmeyi zorlaştırdı' ifadelerine yer verdi.

Al Jazeera'nın haberinde şu ifadeler yer aldı:

'Türkiye muhalefeti, 2019 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara da dahil olmak üzere büyük belediyelerin kontrolünü Erdoğan'ın AKP’sinden alma başarısından bu yana daha yakın işbirliği yaptı.

Ancak muhalefet ittifakı içindeki anlaşmazlık, Erdoğan'ın popülaritesinde kamuoyu yoklamalarının gösterdiği erozyondan yararlanma kabiliyetine ilişkin şüpheleri artırdı.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü