Aldatma için en çok 'İş arkadaşlarımla bir şeyler içeceğim' bahanesi kullanılıyor

Araştırmaya göre ihanetin zamanı cuma günleri en çok 18.45.
Aldatma için en çok 'İş arkadaşlarımla bir şeyler içeceğim' bahanesi kullanılıyor
2018-11-23 13:06:23   Güncelleme: 2018-11-23 13:06:23    

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) verilerine göre Türkiye'de erkeklerin yaklaşık yüzde 58'i, kadınların ise yaklaşık yüzde 40'ı evlilik süresince en az bir kere evlilik dışı ilişki yaşıyor. CİSED Genel Başkanı Psikoterapist Cem Keçe aldatma rakamlarının aslında daha yüksek olduğunu, fakat araştırma sonuçlarına yansımadığını söylüyor ve bunun nedenini şöyle açıklıyor:

''Üzülerek söylüyorum, aldatan ve aldatılan bir toplum haline geliyoruz. Partnere yalan söyleme, söz verip tutmama, bir başkasıyla daha yakın olma, karar alırken başkasının sözlerine değer verme gibi eylemlerin psikolojik olarak aldatmadan bir farkı yok. Ayrıca erkeklerin bir kısmı evlilik dışı bir partnerle sadece bir kere yaşanılan cinsel ilişkiyi aldatma olarak görmüyor. Kadınların bir kısmı ise cinsellik olmayan bir evlilik dışı ilişkiyi aldatma olarak kabul etmek istemiyor… Toplumumuzda erkeklerin genelinde sadakatsizlik, evlilik ile eşzamanlı sürdürülen bir başka ilişki olarak algılanıyor. Sadakatsizliği seks öncesi evrede bırakma eğiliminde olan kadınlar ise gizli bir yemeği, duygusal yazışmaları, öpüşme ve sarılmaları aldatma olarak adlandırmayarak vicdanını rahatlatmak istiyor.''

Yapılan araştırmaya göre ihanet için en çok 'İş arkadaşlarımla bir şeyler içeceğim' bahanesi kullanılıyor. İhanet edenler, gece yarısından önce eve dönüyor. İhanetin zamanı ise cuma günleri en çok 18.45.

Vehaber Menu