Ali Babacan: 85 milyon vatandaşın tüm verileri internete sızdırılmış, dolandırıcılar bayram ediyor ülkede

Ankara’da partisinin aday tanıtım lasmanına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın konuşmasının merkezinde ekonomiyi ve vatandaşın geçim derdini vardı. İktidara ve ekonomi yönetimine yüklenen Babacan, 'Sayın Erdoğan, iyi bakın iyi, tüm bu gelir adaletsizliği, hukuksuzluk, israf sizin eseriniz. Bize yoksulluğun resmini çizdiniz, bize haksızlığın resmini çizdiniz, milyonların hayatını mahvettiniz. Soruyorum size cevap bekliyorum, neden? Nedir derdiniz sizin?' ifadelerini kullandı. Babacan, tutuklu bulunan TİP milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine de sert bir dille tepki gösterdi. Babacan, 'Milli irade dün yok sayıldı; 15 Temmuz gecesi Meclis'e bomba atanlar bunu başaramamıştı ama bu iktidar başardı! Dün olanlar anayasal düzene bir darbedir ve bu darbe Meclis çatısı altında yapılmıştır!' dedi.
Ali Babacan: 85 milyon vatandaşın tüm verileri internete sızdırılmış, dolandırıcılar bayram ediyor ülkede
2024-02-01 08:13:59   Güncelleme: 2024-02-01 08:13:59    

DEVA Partisi Ankara'd aday tanıtım lansmanı gerçekleştirdi. Lansmanda 114 belediye başkan adayı açıklandı. DEVA Partisi lideri Babacan lasmanda konuştu.

'Artık aynı ülkede, aynı devlette yaşayan iki farklı coğrafyanın insanlarıyız'

Babacan, 'Şu an itibariyle gelir dağılımında geldiğimiz durum, Necip Fazıl’ın Destan şiirindeki gibi: ‘Allah’ın on pulunu, bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa.’ Bunlar orta sınıfı darmadağın ettiler, yok ettiler. Artık aynı ülkede, aynı devlette yaşayan iki farklı coğrafyanın insanlarıyız. Ülke gelirinin yarısına sahip %20 ve ülke gelirinin sadece %6’sına sahip %20: Sipariş verenler ve siparişi getirenler. Story atanlar ve onları izleyenler. Ev üstüne ev alanlar ve kiralarını ödeyemeyenler. Senede birkaç kez arabasını yenileyenler ve belediye otobüsüne binerken hesap yapanlar. En lüks restoranlarda bir gecede iki asgari ücret kadar hesap ödeyenler; öğün atlayarak aç aç hayatta kalmaya çalışanlar. Maalesef durum bu' diye konuştu.

'Milli irade dün yok sayıldı. 15 Temmuz gecesi Meclis'e bomba atanlar bunu başaramamıştı ama bu iktidar başardı'

Babacan, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın AYM kararının hak ihlali kararına karşın vekilliğinin düşürülmesini sert bir dille eleştirdi. Babacan şunları kaydetti:

'Dün meclisimiz için utanç verici bir gündü. AYM’nin iki kere verdiği karara rağmen Can Atalay’ın milletvekilliği haksızca hukuksuzca düşürüldü. Öyle bir konu ki meclis başkanı bile ortalarda yok. Ve bu işlere yatkın hani kukla oyunları diyoruz ya bu Tür insanlar maalesef ön planda. Bu kararla küçük ortağın rüyalarını süsleyen AYM’yi yok etme fikri de gerçek oldu ha! Hani diyordu ya ‘kapatın bunu’ diye, ha kapatmışsın ha aldığı kararı yok saymışsın. Kapatmaktan farkı ne! Bu karar meclis tarafından da tanınmış oldu: Bu çok vahim bir durum. Hukuk normu yapmakla mükellef olan kurum var olan bir anayasa mahkemesine açıkça aykırı bir adım attı ya! Bu kararla bireysel güvencelerimiz en büyüklerinden biri olan AYM’ye bireysel başvuru hakkı kalkmış oldu maalesef! Milli irade dün yok sayıldı. 15 Temmuz gecesi Meclis'e bomba atanlar bunu başaramamıştı ama bu iktidar başardı ya! Dün olanlar anayasal düzene bir darbedir ve bu darbe Meclis çatısı altında yapılmıştır!'

'85 milyon vatandaşın tüm verileri internete sızdırılmış, dolandırıcılar bayram ediyor ülkede!'

Babacan sözlerinin devamında da veri hırsızlığına değindi; '85 milyonluk ülkenin 85 milyon vatandaşının tüm verileri sağa sola saçılmış. 85 milyonun telefon numarasından tutun kimlik numarasına kadar devletin korumakla yükümlüğü olduğu adres kaydından soy ağacına kadar hepsi internete sızdırılmış. Çok basit bir araştırma ile kimi zaman ücretsiz kimi zaman da birkaç yüz lira karşılığında bütün vatandaşlarımızın her türlü bilgisine artık ulaşılıyor. Dolandırıcılar bayram ediyor ülkede' sözlerini kaydetti.

 

Vehaber Menu