Ali Babacan: Birinci turda farklı kazanmak zorundayız

Babacan 3 Ekim akşamı Bilkent Otel’deki yemekli basın toplantısında 'Altı parti de birbirine rakip ama asıl rakip karşı tarafta' diye konuştu.
Ali Babacan: Birinci turda farklı kazanmak zorundayız
2022-10-04 15:07:38   Güncelleme: 2022-10-04 15:07:38    

Murat Yetkin, basın toplantısından notlarını paylaştı. Yetkin, 'Son haftalarda Altılı Masa bünyesinde, özellikle de CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan gerilim soruldu Babacan’a: 2 Ekim toplantısında konuşulmuş muydu? Evet, 'kısaca konuşuldu' dedi Babacan. Öncelikle, herhangi parti üyelerinin birbirine dair söyledikleri değil, parti genel merkezlerinin ve genel başkanlarının ne dediği esas alınacaktı. Yine de 'Yanlış anlamalara meydan vermemek' için birbirlerini hemen cep telefonlarından arama kararı almışlardı. Daha sık görüşeceklerdi ama bunu bir takvime bağlamamışlardı.' diye yazdı.

Yetkin şu ifadeleri kullandı:

'Asıl rakip' önemli bir silahını yitirmiş olabilir miydi? Nitekim AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 4 Ekim sabahı Erdoğan’ın bu konularda konusunda 6 Ekim’de 'tarihi' bir konuşma yapacağını duyurdu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da ona 'Haydi hemen seçime' yanıtı verdi. Yoksa bürokrasiden sonra AK Partiden de mi bilgi sızıntısı başlamıştı CHP’ye ve genel olarak Altılı Masaya? Ya da artık Erdoğan ve AK Parti seçim propaganda taktiklerini fena açık etmeye başlamış, muhalefet de ortak akılla yol amaya mı başlamıştı?'

Vehaber Menu