'Alkol satışı yasağı kalkmıştır'

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı, sosyal medya hesabından alkol yasağı hakkında duyuru yaptı.
'Alkol satışı yasağı kalkmıştır'
2021-04-30 11:53:14   Güncelleme: 2021-04-30 13:47:22    

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabında 'Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun' paylaşımında bulundu.


Diken’e konuşan Aybaş, yasağın kalktığına dair kendilerine bir yazı gelmediğini, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’in 'Satışa devam edin' demesi üzerine yasağa uyulmadığını aktardı.

Palandöken, İçişleri Bakanlığı genelgesinde yasağa dair bir ifade bulunmadığı için satışına devam edileceğini söylemişti.

Zincir marketlerde de içki reyonlarındaki ‘yasak’ yazısı kaldırıldı ve satışlara başlandı.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer almayan ve hukukçular tarafından ‘açıkça anayasaya aykırı bir uygulama’ olarak nitelenen içki yasağı dün polis tarafından tebliğ edilmeye başlamıştı.

Yasak Ankara Barosu tarafından Danıştay’a taşınmıştı.

Özgür Aybaş, konuya ilişkin yaptığı yeni açıklamada, 'Şu anda tekel bayilerini kapatmaya zorluyorlar, hatta kapattırıyorlar. Zincir marketlerde alkol satışı serbest, küçük esnaf tekel bayilerine baskı var. TESK başkanı Bendevi Palandöken dün açıklama yaptı 'satış yapacağız' diye, binlerce esnafın başkanı o konuşmaya istinaden yasak yoktur' dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü