Almanya: 'Allahu Ekber' diyerek 4 kişiyi bıçakladı!

Münih'te bıçaklı bir saldırgan, görgü tanıklarına göre 'Allahu Ekber' diye bağırarak tren istasyonunda 4 kişiyi bıçakladı. Yaralılardan biri öldü.
Almanya: 'Allahu Ekber' diyerek 4 kişiyi bıçakladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Almanya'nın Münih kentindeki tren istasyonunda bıçaklı bir saldırgan yolculara saldırdı, en az 4 kişi yaralandı. Savcılık ofisi, yaralılardan birinin öldüğünü açıkladı.

Görgü tanıklarına göre saldırı esnasında "Allahu Ekber" diye bağıran saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı. Savcılık, 27 yaşındaki saldırganın saldırı esnasında "dinî ifadeler kullandığını" söyledi; "Saldırının amacının ne olduğunu araştırıyoruz" dedi.

Polis sözcüsü de gözaltındaki saldırganın 'siyasi geçmişi olduğunu ve ifadesi konusunda polisle işbirliği yapmadığını' söyledi.

Sabah saat 5 civarında yaşanan saldırı, Münih'in yaklaşık 32 kilometre güneydoğusundaki Grafing kasabasında meydana geldi.

Fransa ya da Belçika'dakilere benzer terör eylemlerinin yaşanmadığı Almanya'da Suriye ve Irak'taki silahlı gruplara katılmaya giden en az 800 Alman vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. Yetkililere göre bunların yaklaşık 260'ı ülkeye geri döndü.

 

Aljazeera