Altılı Masa'nın toplantısı sona erdi; 3 saat süren toplantının ardından liderlerin açıklama yapması bekleniyor

Altılı Masa'nın Ankara'daki görüşme trafiğinin ardından Millet İttifakı toplantısı altı liderin katılımıyla Saadet Partisi Genel Merkezi'nde başladı. Ağır suçlamalarla Altılı Masa'dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından yeniden Altılı Masa'ya döndü. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı önerisini gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu ve Akşener, Saadet Partisi Genel Merkezi önünde sloganlarla karşılandı. Toplantının 19.15 itibarıyla bittiği belirtilirken, liderlerin kurmaylarıyla görüştükten sonra açıklama yapması bekleniyor.
Altılı Masa'nın toplantısı sona erdi; 3 saat süren toplantının ardından liderlerin açıklama yapması bekleniyor
2023-03-06 19:37:05   Güncelleme: 2023-03-06 19:37:05    

İmamoğlu ve Yavaş, Millet İttifakı'na dönmeye davet etmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Akşener'e gitti. Millet İttifakı'nın saat 14.00'te planlanan buluşması, İyi Parti'deki görüşmeden beklenen haber nedeniyle 16.00'da başladı. 

İmamoğlu ve Yavaş'tan liderlere ziyaret

İmamoğlu ve Yavaş, Akşener ile görüşmelerinin ardından Millet İttifakı'nın toplanacağı Saadet Partisi Genel Merkezi'nde liderlerle bir araya geldi. İki belediye başkanı, 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla genel merkezden ayrıldı.

Akşener yeniden Millet İttifakı toplantısına katılıyor

Ağır suçlamalarla İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından İyi Partisi Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in de Millet İttifakı toplantısına katılacağını bildirdi.

Altı lider yeniden bir arada

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  Saadet Partisi'ne geldi. Kılıçdaroğlu kapıda slogan ve alkışlarla karşılandı. Saadet Partisi Genel Merkezi'ne saat 18:45 itibariyle Atatürk, Türk bayrağı ve 'Birlikte Başaracağız' yazılı pankart asıldı.

Akşener'in önerisi gündemde

Toplantıda Akşener'in İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a yönelik cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları önerisi konuşulacak.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının ilan edilmesi bekleniyor

Toplantının ardından Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının ilan edilmesi bekleniyor. Saadet Partisi önünde platform kurulurken CHP'li vekiller ve belediye başkanları da Saadet Partisi önüne geldi.

CHP Genel Merkezi'nde hazırlıklar sürüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı düşünülen Genel Merkez hazırlanıyor. Türk bayraklarıyla süslenen Genel Merkez'in önüne kürsü kuruldu. Daha önceden CHP logosu yer alan kürsü, Türk bayrağı ile kapatıldı.

Toplantı sona erdi 

Altılı Masa'nın toplantısı sona erdi. 3 saat süren toplantının ardından liderlerin açıklama yapması bekleniyor.

İki belediye başkanına cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları önerildi

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yaptığı açıklamaya göre; İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'e 'Millet İttifakı'na dönme' çağrısı yaptığı ziyarette Akşener, iki başkana cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdi. Akşener'in bu önerisini CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da ileteceği belirtildi. 

İmamoğlu, Akşener'e ziyaretleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
 
'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Türkiye'mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık. 
 
Mansur Yavaş da şöyle konuştu:
 
'Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler.' 
 
'İkna olmayan bir parti var'
 
T24 yazarı Murat Sabuncu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması' önerisine Altılı Masa'dan bir partinin karşı olduğunu, ikna olmadığını yazdı. Sabuncu paylaşımında, 'Masada İki belediye başkanının Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasına itiraz eden- ikna olmayan bir parti var. Bakalım ne olacak?' ifadelerini yazdı.