Anadolu Ajansı: 'Çorum dünyanın coğrafi merkezi' haberini yanlışlıkla yayınladık!

AA, Çorum'un dünyanın merkezi olduğu haberini iptal etti.
Anadolu Ajansı: 'Çorum dünyanın coğrafi merkezi' haberini yanlışlıkla yayınladık!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Anadolu Ajansı, dün yayımladığı "Google, dünyanın merkezini Çorum olarak işaretledi" başlıklı haberi ile ilgili açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'ndan bugün yapılan açıklamada şöyle dendi:

 

"Dün saat 12.01’de servis ettiğimiz, 'Google, dünyanın merkezini Çorum olarak işaretledi' başlıklı haberimiz sehven yayınlandığı için iptal edilmiştir. Saygılarımızla."

 

Anadolu Ajansı'nın dünkü haberinin ardından Çorum'da büyük sevinç yaşanmış; hatta Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kentteki Hürriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapmıştı.

 

Çorum Belediye Başkanı Külcü, Google'ın haritalama sisteminin dünyanın en çok kullanılan ölçüm sistemi olduğunu, dolayısıyla yapılan tespitin doğru olduğunu söylemişti.

 

Çorum'un "dünyanın merkezi" olarak belirlenmesini en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten Külcü, "Çorum hem merkez itibariyle hem de ilçeleri itibariyle tarih, doğa ve inanç turizmi açısından fazlasıyla zengin kaynaklara sahip olan bir şehir ama biz bunları şimdiye kadar yeterince tanıtamadık, Türkiye'nin ve dünyanın turizm gündemine taşıyamadık. Daha çok leblebimizle bilinen bir şehirdik. Bundan sonra sadece leblebimizle bilinen, gelişmekte olan sanayisiyle bilinen bir şehir olmayacağız, bundan sonra dünyanın merkezi olarak da herkesin bildiği tanıdığı bir şehir haline geleceğiz. Bu tespitin ekonomik, ticaret ve turizm alanlarında faydaları olacaktır. Ama en çok da turizm açısından bir katkısının olacağı beklentisi ben de var" ifadelerini kullanmştı.


İşaretlemeyi yapan Google değil

 

Oysaki Çorum'u "dünya yüzeyinin coğrafi merkezi" olarak işaretleyen Google değildi. Söz konusu işaretlemeyi, bir Türk sosyal medya kullanıcısı yapmış ve ardından da oluşturduğu haritanın ekran görüntüsünü fotoğraf paylaşım sitesi Imgur'a yüklemişti.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü