Anaokulu çocuklarına 'kutlu doğum' ilahileri!

Adıyaman'da kutlu doğum haftası düzenlendi.
Anaokulu çocuklarına 'kutlu doğum' ilahileri!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Adıyaman Karapınar'da bulunan Nasrettin Hoca Anaokulu'nda, "Küçük Beylere Peygamberimizden Gül Kokulu 40 Hadis" adlı kitapçıklar dağıtıldı. DİHA'nın haberine göre, çocukların aileleri de "şölen" adı altında söz konusu etkinliğe davet edildi.

 

"Şölen" diye çağrıldığı 6 yaşındaki çocuğunun eğitim gördüğü okulda kutlu doğum etkinliğine katıldığını ve görüntü almamaları konusunda uyarıldıklarını söyleyen Ayten Şirin, “Okulda eğlence var çocuklarınıza beyaz elbise giydirip okula getirin dediler. Biz oraya gittiğimizde çocukları içeri aldılar, biz ise dışarıda bekledik. Beyaz bez üzerine siyah yazılı bayraklar asmışlardı. Daha sonra çocuklar çıkıp ilahiler okudular. Biz Aleviyiz, bizim inancımızda böyle bir şey yoktur. Herkes kendi inancını sever” diyerek, küçük yaştaki çocuklarının psikolojileriyle oynandığını ifade etti. Şirin, etkinlik hakkında bilgi sahibi olmaları durumunda çocuğunu götürmeyeceğini belirterek, “Biz daha önce okullarda çocuklarımıza dini dersler verilmesini kabul etmeyeceğimizi belirtmiştik” diye konuştu.

 

ALLAH'A SESLENMİYORMUŞ!

 

Öğretmenin çocuğuna ceza verdiğini dile getiren Şirin, “Bir gün oğlum geldi 'Anne hocam bana ceza vermiş' dedi. Neden diye sorduğumda çocuk 'Hoca bana sen sağını solunu bilmiyorsun, tu bange xwedêyê xwe nakiye (Allah'a seslenmiyorsun)' diyerek kendisini başka bir sınıfa gönderdiğini söyledi. Çocuğum 6 yaşında bu yaştaki çocuklar dinden ne anlar, çocukların beyinlerini yıkayacaklar” dedi.

 

Çocuğunu etkinliğe göndermeyen Songül Şer  ise çocuğuna okulda ilahi öğrettiklerini, dini içerikli eğitimin verilmesini istemediğini söyledi. Çocuklarını kendi inancıyla yetiştirmek istediğini belirten Şer, “Bildiğimiz dersleri versinler. Dinimizi neden değiştirmek istiyorlar, anlamış değilim. Kızıma bu kitabı vermişler, kızımın bu kitabı eline almasını istemiyorum. Namaz kılmasını istemiyorum. Kızımın kendi Alevi geleneği ve inancıyla yetişmesini istiyorum. Kızım 6 yaşında bu yaştaki bir çocuk bu kitaptan ne anlar anlamış değilim” diye konuştu. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü