Anayasa Mahkemesi, 4 parti hakkında suç duyurusunda bulunacak

AYM, 4 siyasi partinin 2016 yılı faaliyetleriyle ilgili verdiği kararda, 'inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler' tespit edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.
Anayasa Mahkemesi, 4 parti hakkında suç duyurusunda bulunacak
2021-03-09 11:02:39   Güncelleme: 2021-03-09 11:02:39    

Anayasa Mahkemesinin, bazı siyasi partilerin çeşitli yıllara ait mali denetimlerine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yüksek Mahkeme DSİP, AP, ÖDP ve DSP'nin sorumluları hakkında kesin hesap işlemlerinde tespit edilen tutarsızlıklar veya istenen sürede verilmeyen bilgiler sebebiyle suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

İncelemede, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) sorumluları hakkında 2016 kesin hesap incelemesinde bilgilerin istenen sürede Anayasa Mahkemesine verilmemesi nedeniyle yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmedildi.

Ayrıca, Adalet Partisi'nin (AP) 2016, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) 2016, Demokratik Sol Parti'nin (DSP) 2016 kesin hesap incelemelerinde, 'Bilgilerin istendiği şekilde verilmemesi, hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzeninin oluşturulmaması, hesabın dışında gelir ve gider yapılması' tespit edildiği, bunların, 'İnceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler' olduğu kabul edildi. Yüksek Mahkeme, bu nedenle bu partilerin sorumluları hakkında da suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Vehaber Menu