Ankara Başsavcısı'nı FETÖ’cü olmakla suçlayan ülkücü yayın organı Orhun Haber’e operasyon

Ankara Başsavcılığı, Orhun Haber isimli, ağırlıklı olarak ülkücü camia ile ilgili haber yapan sosyal medya hesaplarının yöneticisi olduğu öğrenilen 2 isme yönelik operasyon gerçekleştirdi. Orhun Haber’in X’teki hesabından 19 Kasım tarihinde yapılan paylaşımda, Sinan Ateş dosyasının savcısı ile Ankara Başsavcısı doğrudan hedef alınarak FETÖ’cü olmakla suçlandı. Operasyonun ardından aynı hesaptan Başsavcı Ahmet Akça bir kez daha hedef alınarak, 'ORHUN HABER gibi milli bir haber sitesiyle uğraşacağına gücün yetiyorsa akrabalarının yanlarında olduğu FETÖCÜ HAİN alçaklarla uğraş!' mesajı paylaşıldı.
Ankara Başsavcısı'nı FETÖ’cü olmakla suçlayan ülkücü yayın organı Orhun Haber’e operasyon
2023-11-23 12:38:16   Güncelleme: 2023-11-23 12:38:16    

2 kişi gözaltında

Orhun Haber isimli sosyal medya hesabından geçen pazar günü yapılan paylaşımda, kripto FETÖ’cülerin yargıdaki Hak-Yol cemaati içerisine sızdığı belirtilerek, Sinan Ateş dosyasının savcısı Ayhan Ay’ın da Hak-Yol cemaatine sızan isimlerden olduğu öne sürülmüş, Ankara Başsavcısı Akça’nın da FETÖ’cü olduğu ve örgütsel talimatla hareket ettiği iddia edilmişti. Paylaşım üzerine Ankara Başsavcılığı soruşturma başlattı. Yapılan araştırma sonucunda söz konusu hesabı kullandığı tespit edilen 2 kişi bugün gözaltına alındı.

Başsavcıya tehdit

Operasyonun ardından aynı hesaptan Ankara Başsavcısı Akça bir kez daha hedef alınarak, tehdit edildi. 'Orhun haberi susturamazlar' denilerek yapılan paylaşımda, 'Ankara Başsavcısı Ahmet Akça, ORHUN HABERİ engelleyebilmek için her türlü FETÖ TAKTİĞİNE başvurmaya devam ediyor!' denilerek bir dizi iddiada bulunuldu. Paylaşımda, 'ORHUN HABER olarak diyoruz ki, Türk Devletine ve Milletine ihanet eden tüm vatan hainleriyle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir! Bilinmelidir ki, sayılmayız parmak ile, tükenmeyiz kırmak ile!' denildi.