Ankara Belediyesi: Ücretli olarak işletilen türbenin su hattı kaçak, biz değil abone kesti

Çamlıdere Semerkandi Türbesi'ndeki suyun Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kesildiği iddia edilmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi iddiaları yalanlarken, suyu, Çamlıdere Belediye Başkanı'nın odacısı olan kişinin babasının kullandığı ortaya çıktı. Belediye, su hattının kaçak çekildiğini, kaçak hattın abone tarafından kesildiğini açıkladı.
Ankara Belediyesi: Ücretli olarak işletilen türbenin su hattı kaçak, biz değil abone kesti
2023-09-02 21:42:54   Güncelleme: 2023-09-02 21:56:43    

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Çamlıdere Semerkandi Türbesi’ndeki suyun Belediye tarafından kesildiği iddialarını yalanladı. ABB, AKP'li Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ın odacısının babasının başka bir işletmeden kaçak su hattı çektiğinin ortaya çıktığını açıkladı.

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, 'Mansur Yavaş Çamlıdere’de bulunan Ankara’mızın manevi mimarlarından Şeyh Ali Semerkandi hazretlerinin türbesinin tuvalet ve abdesthanelerin suyunu kesti. Yavaş ne hikmetse bu hassasiyetini manevi değerlerimize göstermiyor' demişti.

AKP'li Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can ise, 'Yavaş, bu tutumu ile Müslümanları cezalandırmak istemiştir' yazmıştı. 

Suçlamalara ilişkin açıklama yapan ABB, tuvalet ve abdesthaneyi Hazım Caner Can’ın odacısının babasının ücretli olarak işlettiğini, buna rağmen üst kattaki başka bir işletmeden kaçak su hattı çekildiğinin ortaya çıktığını açıkladı.

Açıklamada, 'Üst kattaki işletmeci kaçak hattı tesisatçı çağırarak iptal ettirdi' denildi.