Ankara katliamcısı için taziye kuruldu!

Ankara'da askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik düzenlediği saldırıda ölen ve 28 kişinin ölümüne neden olan TAK üyesi için taziye kuruldu.
Ankara katliamcısı için taziye kuruldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ankara'da askeri personeli taşıyan servis aracına saldırı düzenleyen TAK üyesi Abdulbaki Sönmez için Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Şehit Fırat Mahallesi'nde MEYADER tarafından taziye kuruldu. DİHA'nın haberine göre, HDP Van Milletvekili Tuba Hezer ile DBP, HDP ve MEYA-DER yöneticilerinin kitlesel olarak ziyaret ettiği taziyeye, bini aşkın kişi katıldı. Mahallede bulunan Nuda Kültür Merkezi önünde toplananlar, Esentepe Camii'ne doğru yürüyüşe geçti. 

Yürüyüş ardından saygı duruşunda bulunuldu. Taziyede konuşan MEYADER yöneticisi İdris Şaybak, "Dünyanın birçok yerinde diktatörler gençlerin verdiği mücadele ile devrilmişlerdir. Bu da cesaret ister" dedi. 

Ardından konuşan DBP Van İl Eşbaşkanı Caziye Duman, "Zinar Raperin'in bu eylemiyle bu katliam politikalarına cevap olmuştur. Küçük çocuklar annelerinin karınlarında öldürüldüler. Bu anlamda Heval Zinar büyük bir direniş göstermiştir. 'Madem insanlarımız katlediliyor, bizim de cevap olmamız gerekiyor' diyerek, kendi halkı için canını feda etmiştir" dedi.

Sönmez'in amcası Muhammet Sönmez, "Zinar bütün Kürt halkının, bütün Kürdistan'ın şehididir" dedi. 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü