Ankara patlamasında yaralıların isimleri açıklandı!

Ankara'da Kızılay Meydanı'nda büyük bir patlama meydana geldi. Çok sayıda yaralı ve ölü olduğu belirtiliyor. Patlamanın bir araçta meydana geldiği tahmin ediliyor. Reuters’e konuşan bir güvenlik yetkilisi ölü sayısını en az 32 olduğunu belirtilirken, patl
Ankara patlamasında yaralıların isimleri açıklandı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

GÜVENLİK YETKİLİSİ: ÖLÜ SAYISI 32

Reuters’e konuşan bir güvenlik yetkilisi ölü sayısını en az 32 olarak verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN STOKLARIMIZ YETERLİ

Sağlık Bakanlığı Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından Ankara'da yaralıların sevk edildiği hastanelerde kan ihtiyacı bulunmadığını duyurdu. Türk Kızılayı da Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak kan stoklarının yeterli olduğunu bildirdi.

YARALILARIN İSİMLERİ AÇIKLANDI!

Ankara Kızılay'da Güvenpark'ta bulunan otobüs duraklarının olduğu bölgede yaşanan şiddetli bir patlama sonrasında hastanelerde alarm durumuna geçildi. Doktorlar ve sağlık çalışanları hastanelerin kapılarına çıkarak yaralıları bekledi. yaralılar Ankara'daki 10 ayrı hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan Ankara Kızılay'da gerçekleşen saldırının ardından Numune'ye taşınan yaralıların listesi ortaya çıktı.

 

Ankara Numune'deki yaralı listesi şu şekilde:


 

Ankara Kızılay'da  şiddetli bir patlama meydana geldi.

Güven Park'taki otobüs duraklarının olduğu yerde gerçekleşen patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Ankara'nın birçok bölgesinden duyulan patlama nedeniyle çok sayıda araç ve belediye otobüsü de zarar gördü, yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken güvenlik güçleri patlamanın meydana geldiği bölgede güvenlik önlemi aldı.

Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ancak görgü tanıklarının ifadesine göre, patlamaya bomba yüklü araçla gerçekleştirilen bir saldırının neden olduğu belirtiliyor.

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.


SOSYAL MEDYADA AĞIRLAŞMA

Ankara Kızılay’da meydana gelen patlama ardından kullanıcılar sosyal medya ağları Facebook ve Twitter’a erişimde sıkıntı yaşıyor.

Özellikle mobil telefonlardan ziyade web üzerinden girilmesi şu dakikalarda güçleşen sitelerden ise herhangi bir açıklama şu an için yok.

 

Habertürk TV'ye bağlanan muhabir Ömer Topsakal patlama ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Patlama Atatürk Bulvarı üzerinde 10 tane otobüs durağının bulunduğu noktada meydana geldi. İntihar saldırısı olduğu düşünülüyor. Büyük oranda parçalanmış bir araç görünüyor. Yaralı sayıları ile ilgili net bir rakam vermek mümkün değil. Ama çok sayıda yaralı ve yanan araç var."

Olay yerinde bulunan Hürriyet muhabiri Soner Gürel şu bilgileri paylaştı:

"Ben de şu an bölgedeyim. Her yer cam kırıklarıyla dolu. Patlama noktasına birkaç yüz metre uzakta bulunan onlarca vatandaş metreden bile etkilendi.

"Bölgeye onlarca ambulans gönderdildi. Kızılay merkezi şu an ambulans sesleriyle çınlıyor. Yaralılar hastanelere kaldırılıyor."

5 ay içinde 3. patlama
 

Ankara'da, 10 Ekim 2015'te DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMMOB ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla Barış Mitingi düzenlendi, ancak yürüyüş başlamadan yürüyüş alanına kortej hâlinde ilerleyen grupların bulunduğu Tren Garı kavşağında, 3 saniye arayla 2 patlama gerçekleşti. Ekim'de gerçekleşen terör saldırısında canlı bombalar, 100 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Seçim hükümetinin yürütmede olduğu dönemde Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırının kaynağı olarak IŞİD'i gösterdi. 

Başkentte ikinci patlama 17 Şubat 2016'da meydana geldi. Devlet Mahallesi Merasim Sokak'ta saat 18.32'de askeri servis aracına yönelik düzenlenen terör saldırısında 29 kişi hayatını kaybetti. Hükümet, düzenleyecisi olarak YPG'yi işaret ettiği saldırıyı 2 gün sonra TAK üstlendi.

 

ANKARA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valilliği'nden yapılan açıklamada 27 kişinin hayatını kaybettiği 75 kişinin yaralı olduğu belirtildi. Reuters’e konuşan bir güvenlik yetkilisi ise ölü sayısını en az 32 olduğunu söyledi.

 

PATLAMA ANI

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü