ANKARA'DA 11 İLÇEDE OYLAR YENİDEN SAYILACAK

AKP'nin itirazıyla Ankara'nın 11 ilçesinde büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar verildiği ajanslar tarafından duyuruldu. CHP'den yapılan açıklamada ise bahsedilen ilçelerden bazılarında halihazırda yeniden sayım yapıldığı ve sürecin bittiği belirtildi.
Ankara'da 11 ilçede oylar yeniden sayılacak
2019-04-04 00:02:42   Güncelleme: 2019-04-04 00:02:42    

DHA'nın haberine göre, AKP Ankara İl Başkanlığı'nın ilçe seçim kurullarına yaptığı itiraz üzerine 10 ilçede geçersiz oyların, 1 ilçede ise tüm oyların yeniden sayılması kararlaştırıldı. Buna göre; Çubuk, Pursaklar, Altındağ, Gölbaşı, Şereflikoçhisar, Keçiören, Sincan, Bala, Çankaya ve Çamlıdere'de büyükşehir belediyesi seçimi için geçersiz sayılan oyların, Polatlı'da da yine büyükşehir belediyesi için verilen bütün oyların tekrar sayımına başlandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'AA yine bildiğimiz gibi, yine görev başında! 'nın 11 ilçesinde sayım yapılıyor haberi yalandır! Bu ilçelerin önemli bir kısmında zaten sayım yapıldı ve bitti. Yeni bir haber gibi sunulma nedeni nedir' dedi. 

CHP'li Taşcıer: AA'nın son dakika olarak verdiği bilgi doğru değil, sadece Polatlı'da geçersiz oyların sayımı sürüyor

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer de Anadolu Ajansı’nın haberini ‘manipülasyon’ olarak nitelendirdi ve Ankara’da sadece Polatlı’da geçersiz oyların sayımının sürdüğünü söyledi. Bala ve Çubuk’ta itiraz talepleriyle ilgili ilçe seçim kurullarının bir karar vermediğini kaydeden Taşcıer, şöyle devam etti:

'Altındağ, Evren, Çamlıdere, Kızılcahamam, Keçiören, Pursaklar, Sincan ve Şereflikoçhisar’da geçersiz oyların yeniden sayımı itirazı kabul edildi ve sayımlar çoktan BİTTİ. Sonuç olarak Anadolu Ajansı’nın son dakika olarak verdiği bilgi doğru değil.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü