Ankara'da savaş uçağından parça düştü; 3 araç hasar gördü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 savaş uçağının bir parçasının Ankara semalarında uçuşu sırasında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait açık otoparka düştüğünü bildirdi.
Ankara'da savaş uçağından parça düştü; 3 araç hasar gördü
2023-09-04 14:14:11   Güncelleme: 2023-09-04 14:14:11     ©DHA

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'nün açık otoparkına, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait savaş uçağından drop tank (yardımcı yakıt tankı) düştü. Park halindeki üç araç hasar gördü. Olay, saat 11.30 sıralarında Söğütözü Mahallesi'nde meydana geldi.

Çevredekilerin ihbarı ile bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Askeri yetkililer de bölgeye geldi.

Öte yandan uçaktan kopan parçanın düşme anı, cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde; gökyüzünde süzülen parçanın TPAO'nun bahçesine düştüğü görüldü.

MSB'den açıklama 

Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 'Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait F-4 savaş uçağının bir parçası, Ankara semalarında uçuşu esnasında bilinmeyen bir sebeple TPAO'ya ait açık bir otoparka düşmüştür. Uçak emniyetli bir şekilde Eskişehir meydana iniş yapmıştır. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır. Konuyla ilgili ayrıntılı teknik inceleme devam etmektedir' denildi.