Antalya'da 6 büyüklüğünde deprem

AFAD, saat 08.32'de Akdeniz'de Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.
Antalya'da 6 büyüklüğünde deprem
2021-10-19 11:12:29   Güncelleme: 2021-11-03 08:13:02    

Akdeniz'de, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin Kaş'a 155 kilometre uzaklıkta olduğu ve büyüklüğünün 6 olduğu aktarıldı.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı da, depremle ilgili olarak 'Şu ana kadar gelen bilgilere göre çok şükür can ve mal kaybı bulunmamaktadır' açıklamasında bulundu.

Deprem birçok ilden hissedildi

AFAD verilerine göre, Yunanistan Oniki Adalar civarında saat 08.32’de 6 şiddetinde deprem meydana geldi. Yerin 36 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Aydın ve ilçelerinde de hissedildi. Aydın’da deprem nedeniyle her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan, Akdeniz'deki açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Akdeniz'de Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen depreme ilişkin 'Ekiplerimiz şu ana kadar olumsuz bir durum ve tespitle karşılaşmadılar.' bilgisini paylaştı.
Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Antalya Kaş açıklarında meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimiz şu ana kadar olumsuz bir durum ve tespitle karşılaşmadılar. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten korusun.' ifadelerini kullandı.