Antalya'da ilaç yutmaya çalışırken burun eti boğazına kaçtı

Antalya'da, yutkununca boğazına kaçan burun eti nedeniyle nefessiz kalan kadın, zamanında gerçekleştirilen operasyonla hayata tutundu.
Antalya'da ilaç yutmaya çalışırken burun eti boğazına kaçtı
2021-07-23 15:03:40   Güncelleme: 2022-03-30 06:04:10     AA


Antalya Kepez'de oturan Büşra Özek'e, horlama, baş ağrısı ve burun akıntısı şikayetiyle başvurduğu hastanede, halk arasında burun eti olarak bilinen 'Nazal Polip' teşhisi konuldu.
 
Bir süre ilaç tedavisi gören Özek, zamanla aşırı horlama, nefes darlığı, konuşmada güçlük, baş ve burun ağrısı çekmeye başladı. Evde otururken şiddetli baş ağrısı üzerine ağrı kesici alan Özek, ilacı yutmaya çalışırken burun eti boğazına kaçtı.
Gırtlağını kapatan 8 santimetre civarında kitle çıkarıldı
 
Nefes almakta güçlük çeken ve konuşamayan genç kadın, Kepez Devlet Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste yapılan müdahalede kitle büyük olduğu için çıkarılamayınca Özek ameliyata alındı. Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Doktor Deniz Dilek, yaklaşık iki saat süren operasyonla genç kadının gırtlağını kapatan 8 santimetre civarında kitleyi çıkardı.
 
'Vaka ilginç olduğu için literatüre kazandıracağız'
 
Operasyonu gerçekleştiren doktor Dilek de acile gelen vakanın durumu kritik olunca hastaneye çağrıldığını söyledi.
 
Toplumda burun eti hastalığının sık görüldüğünü anlatan Dilek, şöyle konuştu;
 
'Hastanın boğazında kocaman bir kitle olduğunu, nefes alamadığını, konuşamadığını söylediler. Hastaneye geldim, tetkiklerini inceledim. Yüz kemikleri sinüslerinden kaynaklanan bir polip olduğu ön tanısıyla ameliyata aldık. Kafa tabanı sinüsünün içinden başlayıp gırtlağına kadar uzanan bir kitle vardı. İki saat süren operasyonla kitleyi çıkardık, tüm sinüslerin içini temizledik. Hepsinin içinde polipler vardı. Hastanın uyanır uyanmaz tüm şikayetleri geçti. Kitlenin büyüklüğü bizi çok şaşırttı. 8 santimetre civarında polip çıkardık. Çok rastlanılan bir durum değil. Vaka ilginç olduğu için literatüre kazandıracağız. Toplumda poliplere sık rastlarız ama bu şekilde gelen hastaya ilk defa rastladık.'
 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü