Antalya'da yargıladığı sanıkla fotoğrafı ortaya çıkan hakime soruşturma açıldı

Antalya'da, 'suç işlemek için örgüt kurmak', 'nitelikli dolandırıcılık', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'tefecilik' suçlarından ağır ceza mahkemesinde örgüt lideri olarak yargılanan E.B.'nin, kendisi için beraat kararı veren mahkeme başkanı Ö.İ. ile beraber fotoğrafı ortaya çıktı.
Antalya'da yargıladığı sanıkla fotoğrafı ortaya çıkan hakime soruşturma açıldı
2021-08-13 12:48:04   Güncelleme: 2022-01-25 11:33:36     DHA

Fotoğraf hakkında savcılık soruşturma başlattı, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettiş gönderdi.

Manavgat ilçesinde 2019 yılı aralık ayında jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 'haksız çıkar sağlamak için örgüt kurmak', 'dolandırıcılık', 'tefecilik yapmak', 'kamu kurum ve kuruluşlarını ve tüzel kişiliklerin aracı olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan, aralarında beş yıldızlı otel sahiplerinin de bulunduğu sekiz kişi yakalandı.

Altı şüpheli, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir imza vermek koşuluyla serbest bırakıldı.

Mahkeme, 25 Mayıs 2021 tarihindeki karar duruşmasında haklarında cezalandırmaya yeterli, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığını belirterek, bir kişi hariç sanıklara bütün suçlamalardan ayrı ayrı beraat verdi.

Karara karşı şikayetçilerin avukatları itiraz hazırlıkları yaparken, Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ö.İ. ve davada örgüt lideri olarak yargılanan E.B.'nin, sanığa ait otelin restoranında aynı masada karşılıklı otururken fotoğrafı ortaya çıktı.

Fotoğraf hakkında Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ve savcılığın soruşturma başlattığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında HSK da olayı incelemek üzere Manavgat'a müfettiş gönderdi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü