AP: IŞİD MİLİTANLARI URFA'DA KAMPLARDA EĞİTİLİYOR!

AP Haber Ajansı, IŞİD'in Türkiye'deki kamplara yardım kuruluşu görüntüsünde sızarak Suriyelilere eğitim verdiğini yazdı.
AP: IŞİD militanları Urfa'da kamplarda eğitiliyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Amerikan Associated Press (AP) Haber Ajansı, IŞİD'in  yaptığı mülakatlarla para, hediye, tehdit ve beyin yıkama yoluyla çocukları ve gençleri askere aldığını yazmıştı. Haberde, örgütün Türkiye'deki kamplarda propaganda yaptığı ve parayla eleman topladığı bilgisine yer verildi. 

TERÖR EĞİTİMİ
Muhalefet.org'un aktardığına göre Şanlıurfa'daki kamplarda dini dersler veren Ebu Hafs Nakşıbendi isimli bir Suriyeli şeyh, ajansa verdiği demeçte IŞİD için “Genç insanların zihinlerine aşırıcılığı ve terörü yerleştiriyorlar” diyor. Verdiği derslerle mülteci gençleri IŞİD zihniyetinden uzak tutmak için gayret gösterdiğini anlatan Nakşıbendi, “Gelecek nesiller için çok endişeliyim.” şeklinde konuştu. Gençlerin ve çocukların mülteci kamplarında dahi örgütün erişiminde olduğunu söyleyen Ebu Hafs, insani yardım çalışanı kılığında kamplara giren militanların örgüt propagandası yaptığını kaydediyor.

KAFA KESMEK ÖĞRETİLİYOR
Kamplarda çalışan Ebu Ömer isimli bir görevli ise IŞİD'in örgüte kaydolmayı kabul eden öğrencilere ayda 300 Türk Lirası verdiğini anlatıyor. Ajansa konuşan ve ailesinin hayatını tehlikeye atmamak için ismini vermeyi reddeden 15 yaşındaki eski bir mülteci de, “Bize nefret etmeyi öğrettiler.” diye konuştu. Habere göre o esnada elini boğazına götürerek sert bir şekilde kafa kesme işareti yapan genç, “Öğrettikleri bu” diyor.