Arkadaşını öldürüp parçalara ayırmakla yargılanıyor

İstanbul Fatih'te yaşayan 79 yaşındaki Sitrak K. apartmanın kömürlüğünde öldürdüğü arkadaşının cesedini parçaladığı iddiasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.
Arkadaşını öldürüp parçalara ayırmakla yargılanıyor
2023-09-19 12:07:49   Güncelleme: 2023-09-19 12:07:49    

İstanbul’da yaşayan C.H.A. 26 Ekim 2022’de Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek babası Celal H. (65) hakkında kayıp başvurusunda bulundu.

Çalışma başlatan polis, Celal H.’nin en son sanık Sitrak K. ile Kocamustafapaşa’da bir adreste buluştuğunun belirlendi.

'BABAM TELAŞLI BİR ŞEKİLDE EVDEN AYRILDI…'

Araştırmalar sürerken sanık Sitrak K.’nin kızı da emniyeti arayarak babasının telaşlı bir şekilde evden ayrıldığını bildirdi. Bunun üzerine polis ekipleri Sitrak K.’nin evinde 31 Ekim 2022’de yaptıkları aramada kömürlükte Celal H.’nin parçalara ayrılmış cesedinin bulundu.

Adli Tıp Kurumu raporunda da dört çuval içerisinde bulunan ceset üzerinde yapılan incelemede, Celal H.’nin ölümünün kesici ve delici alet yaralanmasından kaynaklı olduğu anlaşıldı.

Cinayetin ardından tutuklanan Sitrak K. için 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis isteniyor.

'PSİKOLOJİM BOZULDU HER ŞEYİ UNUTTUM'

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sitrak K. ve müşteki C.H.A. ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Sitrak K., ölen kişiyle daha önce Aksaray ya da Topkapı’da tanıştığını belirterek, kimseyi öldürmeye gücünün yetmeyeceğini iddia etti.

Unutkanlık yaşadığını öne süren sanık, 'Benim aklımda hiçbir şey kalmadı. Kimse kimseye vurmadı. O beni takip etti. Elinden kurtulamadım. Benim psikolojim bozuldu. Her şeyi unuttum.' dedi.

'CİNAYETTE ÜÇÜNCÜ BİR KİŞİ VAR' İDDİASI

Ölen kişinin para, bıçak ve cep telefonunu polise vermek için aldığını öne süren Sitrak K., ne yaptığını bilemediğini söyledi.

Müşteki C.H.A. ise sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek, davaya katılma talebinde bulundu.

Müşteki Arslan’ın avukatlarından Yunus Aldanmaz, cinayetin gerçekleşmesinde üçüncü kişilerin olduğunu belirterek, soruşturmanın eksik yapıldığını öne sürdü.

Sanığın duruşmada sorulan sorulara yeterli cevap vermediğini ifade eden Aldanmaz, kimlerden yardım aldığının araştırılması gerektiğini belirtti.

'SANIK TAVUK BİLE KESEMEZ'

Müşteki avukatı Abdülhalim Sarı da sanığın yaşlı olduğunu ve tavuk bile kesemeyeceğini savunarak, delillerin karartıldığını iddia etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, müştekinin davaya katılma talebini kabul etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, HTS kayıtlarının incelenmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.